Vanaf zondagavond tijdelijk geen bibliotheeksysteem!

Geachte bezoeker,

Dit weekend gaat ons bibliotheeksysteem verhuizen naar een datacenter. Tijdens de verhuizing is er vanaf  omstreeks 17.00 uur op zondag 16 juni geen bibliotheeksysteem beschikbaar.

Functies als inloggen, reserveren, verlengen e.d. zijn pas ergens op maandagochtend weer te benaderen op de website www.nobb.nl, in de Bibliotheek Wise-app én in uw bibliotheek.

Verdieping

Op maandag 12 mei 2014 hield Bram Bakker een lezing in de Bibliotheek Oss. Onderstaande tekst werd gebruikt om deze activiteit onder de aandacht te brengen.

Volgens Bram Bakker, psychiater en fanatiek hardloper, is het slecht gesteld met onze gezondheid. We bewegen te weinig, eten te vet en hebben te veel stress. Ongestraft doorgaan met deze levenswijze is volgens hem onmogelijk. Het moet en kán echt anders!

Blijf beterBram Bakker
Bram Bakker, auteur van onder meer: ‘Verademing’, ‘Bewegen voor beginners’: gezond bewegen voor lichaam en geest en ‘Blijf beter’ vindt de gezondheidsrisico’s van onze huidige manier van leven en werken groot. Burn-out ligt op de loer. Maar ook depressie, angststoornissen en onverklaarbare lichamelijke klachten komen veel voor.
Naast boeken publiceert Bram al jaren columns, die voor een deel zijn gebundeld in ‘De dwarse psychiater’. Ook leverde hij bijdragen voor zeer uiteenlopende media als Vrij Nederland, Psychologie Magazine, Volkskrant en VIVA. Met grote regelmaat publiceert Bram Bakker over hardlopen in tijdschriften als Runners World en Run2Day Magazine, en online bij Keep on Running.

Werk stress je lijf uit
“Een beetje stress op zijn tijd is helemaal niet erg”, relativeert Bakker. “Maar zorg wel voor voldoende hersteltijd. Een goede vuistregel is: hoe meer stress = hoe meer rust en bewegen. Je werkt de stresshormonen dan letterlijk je lijf uit.” Tijdens de lezing geeft de psychiater praktische tips over hoe je een gezonde levensstijl ontwikkelt. Hij gaat ook dieper in op de effecten van bewegen, voeding en stress op het brein. “Met een aantal simpele handreikingen kun je het tij zelf keren. Zodat je je fitter voelt, gelukkiger bent en gezonder leeft”. Wie de columns van Bram Bakker leest, weet dat hij een eigenzinnig persoon is die de psyche van de mens op zijn geheel eigen wijze benadert. Voldoende ingrediënten voor een interessante avond.