Inloggen

Beste lener, Onze bibliotheekautomatisering is aangepast.
  • Bent u gewend om in te loggen met uw pasnummer en wachtwoord? Dan is er niets veranderd.
  • Wilt u inloggen met uw gebruikersnaam in plaats van een pasnummer? Dit werkt voor een kleine groep leners misschien nu niet. Ga dan via "Hallo <uw naam>" naar het afrolmenu en kies "Mijn menu". Daarna kunt u in "Mijn gegevens" zelf een nieuwe gebruikersnaam instellen.
  • Op de app Bibliotheek Wise dient u opnieuw in te loggen met pasnummer en wachtwoord. Werkt het niet installeer de app dan opnieuw.

Bedankt voor uw begrip.

Citaten
Verdieping

Jaar respijt voor bibliobus in Maasdonk
Deze kop stond boven een artikel in het Brabants Dagblad van woensdag 22 juni 2011 (editie Oss). Daarin een verslag van de raadsvergadering van de gemeente Maasdonk over voorliggende plannen om te bezuinigen op verschillende voorzieningen. Het plan om met de bibliobus op 1 januari 2012 te stoppen werd door de gemeenteraad met een jaar uitgesteld. Vanaf nu tot eind 2012 wil de gemeenteraad dat naar een adequaat alternatief wordt gezocht. Of dat haalbaar is laat zich op dit moment moeilijk vaststellen. Evident is wél dat indien de gemeente Maasdonk aan dit besluit blijft vasthouden het verschil tussen de bijdrage aan het bibliotheekwerk per inwoner tussen haar en die van buurgemeentes erg groot wordt. Het is zeer de vraag of dat geen gevolgen zal (moeten) hebben voor de financiële bijdragen van inwoners uit de gemeente Maasdonk die gebruik willen maken van voorzieningen die BasisBibliotheek Maasland aanbiedt. Voorzieningen die door die andere gemeentes wel (fors) financieel worden ondersteund.

Winst en spagaat
De 'winst' van deze discussie lijkt wel dat (zelfs) in de gemeenteraad van Maasdonk iedereen overtuigd is van het belang van de bibliotheek (en lezen). Velen hebben zich de laatste weken en maanden in deze zin uitgesproken en zich gewend tot de democratisch gekozen vertegenwoordigers van de gemeente Maasdonk. Helaas zitten veel volksvertegenwoordigers in Nederland in de spagaat dat ze minder geld hebben (of krijgen) om aan zinvolle zaken te kunnen uitgeven. Terwijl ze aan de andere kant moeten erkennen dat er zaken in hun gemeente zijn die het waard zijn om financieel te (blijven) ondersteunen. En mochten ze dat zelf niet vinden dan zijn er voldoende inwoners die hen daarop wel attent maken. Hen - zoals dat heet - scherp houden. Gemeenteraadsleden moeten helaas vervelende keuzes maken of aan de achterban (durven) uitleggen dat waardevolle zaken nu (eenmaal) meer geld kosten.
Die spagaat is echter niet alleen een zaak van die gemeenteraadsleden maar evenzo van alle burgers die (willen) opkomen voor een bepaalde vorm van dienstverlening die ze belangrijk en/of waardevol vinden.


Klik hier voor meer informatie

En hier voor een ander artikel over het belang van investeren (in de toekomst en jezelf)

(woensdag 22 juni 2011)

Home Artikelen over lezen en de bibliotheek

Gewijzigde Corona maatregelen

Wel of niet de Coronamelder App

Laat je verrassen met een tas vol boeken

Kunstlezingen 2020

Bekijk goed welke lezing wel en niet doorgaat. We houden de website zo actueel mogelijk.