NOBB

?

Word jij een leesmiljonair?

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die in de zomervakantie niet lezen, soms wel één à twee niveaus terugvallen in hun leesontwikkeling. Dit wordt de zomerdip genoemd. Om deze zomerdip tegen te gaan willen de bibliotheken Oss, Berghem, Lith en Ravenstein deze zomer alle kinderen mét hun familie uitnodigen om deel te nemen aan het project ‘Leesmiljonairs’.

Samen gaan we deze zomer proberen om 1 miljoen minuten te lezen. Zowel het lezen thuis, het voorlezen als het regelmatig bezoeken van de bibliotheek tellen mee. Bij de bibliotheek kun je een speciaal Leesmiljonairs-boekje ophalen waarin je de gelezen minuten kunt opschrijven. Wanneer we ons doel behaald hebben, organiseren we een spetterende afsluiting na de zomervakantie.

Helpen jullie ons om met z’n allen 1.000.000 minuten te lezen? Kom dan naar de bibliotheek en haal vanaf 14 juli, als de zomervakantie begint, je leesmiljonairs-boekje! Het project loopt tot en met 31 augustus.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Sandra van Bruinisse, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.