NOBB

?

Kinderjury, laat je stem horen!

Ben jij tussen de 6 en 12 jaar? Doe dan mee met de Kinderjury! En stem op je favoriete boek.

In de bibliotheken in Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar van 9 maart tot en met 18 mei deelnemen aan de Nederlandse Kinderjury en/of de Kinderjury van de Osse bibliotheken (je eigen bibliotheek dus).

De Nederlandse Kinderjury
Er zijn twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar (groep 3 t/m 5) en 10 t/m 12 jaar (groep 6 t/m 8).  Meedoen aan de Nederlandse Kinderjury betekent dat je zoveel mogelijk boeken uit 2016 kritisch leest, erover praat en denkt. En jij mag meestemmen bij het bekronen van je favoriete boeken. 

Stemmen kan digitaal via www.kinderjury.nl. Deze stemperiode loopt tot en met 19 april.

De Senaat, 12 kinderen, uit elke provincie één, bepaalt uiteindelijk wie de prijs van de Nederlandse Kinderjury wint. Ook jij kunt solliciteren naar een plaats in de Senaat. De Senaat leest de boeken waarop kinderen uit heel Nederland het meest hebben gestemd. De spannende ontknoping, de bekendmaking van het winnende boek, vindt plaats in juni 2017.

De kinderjury in jouw eigen bibliotheek
Daarnaast kun je ook meedoen aan de Kinderjury georganiseerd door de Osse bibliotheken, Berghem, Lith, Oss en Ravenstein. Je kiest dan je favoriete boek uit 2016 in je eigen bibliotheek. Aanmelden kan bij de informatiebalie van de bibliotheek, je ontvangt dan een leesformulier. Vanaf dat moment ben je lid van de Kinderjury van de Osse Bibliotheken.

In het boekje geef je bij elk gelezen boek jouw mening en een rapportcijfer. Na het lezen van vijf boeken ontvang je een cadeautje en wordt het invulformulier een lot. Je dingt dan mee naar een prijs, een mooi boek. In de bibliotheek hebben alle boeken die meedoen voor de verkiezing een Kinderjurysticker met het jaartal 2017 en ze staan in een aparte uitstalling of tentoonstelling. Stemmen in de bibliotheek kan tot en met 17 mei.

Wil je meer informatie over de Kinderjury? Vraag het gewoon aan een bibliotheekmedewerker op de jeugdafdeling in jouw bibliotheek.