NOBB

?

Voorleesprogramma 'Familie'

Doe mee aan het voorleesprogramma van de bibliotheek. Samen met uw peuter en/of kleuter.

In de bibliotheken in Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kunnen peuters en kleuters van 1 maart tot en met 17 mei deelnemen aan het Voorleesprogramma.

Nieuw dit jaar is het Voorleesprogramma speciaal voor peuters en kleuters georganiseerd door de Osse bibliotheken. Niets is zo leuk als voorgelezen worden. Maar voorlezen is ook belangrijk. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. Het voorleesprogramma, met als thema ‘familie’, helpt daarbij.

In de bibliotheken Berghem, Lith, Oss en Ravenstein kunnen peuters en kleuters met hun ouders meedoen. Er staan prentenboeken over het thema klaar in alle bibliotheken. Ze zijn herkenbaar door een speciale sticker op de rug. Elk kind kan een ‘familie’-boekje afhalen aan de balie van de (jeugd)bibliotheek. In dit boekje staan taal- en spelopdrachten voor de kinderen en voorleestips voor de ouders. Wanneer alle opdrachten in het boekje gedaan zijn, hebben de kinderen een cadeautje verdiend. Meedoen aan het Voorleesprogramma kan tot en met 17 mei.

Wil je meer informatie over het voorleesprogramma? Vraag het gewoon aan een bibliotheekmedewerker op de jeugdafdeling in uw bibliotheek.