OSS

?

Een third place in Oss

Een third place in Oss

Van september 18, 2017 20:00 tot september 18, 2017 22:00 Bewaar de kalender

Hotel de Weverij Oostwal 175, 5341 KM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Het UIThuis als relevante publieke ruimte

In Hotel de Weverij in Oss is maandag 18 september architect en ‘creative guide’ Aat Vos te gast. Hij is uitgenodigd om te vertellen waarom het nieuwe UIThuis op de plek van de voormalige V&D-winkel een goed voorbeeld is van een zogeheten third place. De inspiratiebijeenkomst is een initiatief van Bibliotheek Oss en initiatiefgroep UIThuis.

Aat Vos
Volgens Aat Vos is een relevante publieke ruimte een toegankelijke plek waar mensen graag verblijven. Een third place is een plek naast thuis en het werk waar mensen samen komen om ervaringen te delen en creativiteit te stimuleren. Als voorbeeld noemt Vos bibliotheken, cultuurhuizen, parken en start-up-cafés. Onlangs verscheen van zijn hand het boek ‘3RD4ALL. How to Create a Relevant Public Space’, met beeldreportages van third places en openbare hotspots in steden wereldwijd.

UIThuis
In zijn verhaal maakt Aat Vos duidelijk dat het bij het UIThuis om meer gaat dan alleen stenen. Kern van een goede third place is dat er door verschillende partijen uiteenlopende activiteiten worden georganiseerd zodat er doorlopend iets te doen is. Op deze manier kan het UIThuis een bijdrage leveren aan een vitale samenleving, nu en in de toekomst. 

In Oss neemt de gemeenteraad deze maand een besluit over de komst van het UIThuis. Bedoeling is dat Bibliotheek Oss, het Stadsarchief en de Volksuniversiteit samen met andere partijen de hoofdgebruikers én programmeurs worden.

Aanmelden
Toegang voor deze avond is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang 20.00 uur. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  onder vermelding van naam, telefoonnummer en aantal personen.

Meer lezen?
Derde plek - We hebben niet door dat de twintigste eeuw moe en versleten is en dat de pijlers waarop we onze samenleving hebben gebouwd () op het punt staan om met een laatste fatale zucht in te storten (maart 2017)
In het FD verscheen op 8 juli 2017 een artikel over Aat Vos en 'zijn' derde plek: Verbindingen leggen op 'de derde plek'.

2017-09-18 20:00:00
2017-09-18 22:00:00