NOBB

?

Gastlenen


Gastlenen: eigen bibliotheekpas is Nationale Bibliotheekpas

Met uw bibliotheekpas van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken bent u voortaan overal in Nederland welkom. Uw bibliotheekpas van de bibliotheken in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad zorgt ervoor dat u als gast materialen mag lenen bij vrijwel alle openbare bibliotheken in Nederland.
Zonder extra pasje, zonder extra kosten. Dus, u kunt niet alleen in uw eigen Bibliotheek lenen, maar ook in de Bibliotheek in de stad waar u bijvoorbeeld studeert, werkt of op vakantie bent. Terugbrengen van materialen mag in de gastbibliotheek én ook in uw eigen bibliotheek. Voortaan is uw eigen bibliotheekpas een Nationale bibliotheekpas.

Grenzeloos leengemak
Bij een bezoek aan een andere bibliotheek, wordt uw eigen bibliotheekpas in de gastbibliotheek 1x geregistreerd. Daarbij wordt o.a. de geldigheid van uw bibliotheekpas gecontroleerd. Als alles in orde is, kunt u meteen materialen lenen. Handig om te weten: voor een gastlener gelden natuurlijk de regels en leenvoorwaarden van de bibliotheek waar wordt geleend.
Via ‘Mijn menu’ kunt u alle materialen zien die u bij uw eigen bibliotheek (thuisbibliotheek) en de andere bibliotheek heeft geleend. Verlengen kan alleen door in te loggen op de website van de bibliotheek waar u materialen heeft geleend. Inleveren kan in beide bibliotheken.

BOEK ME!
Voor degenen die geen lid zijn van een openbare bibliotheek, maar wel een enkele keer bibliotheekmaterialen willen lenen, hebben we in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken een extra service: Boek me!

Na betaling van een eenmalig klein tarief mogen er 5 boeken geleend worden. Vraag naar de mogelijkheden in de Bibliotheek!

Veelgestelde vragen

www.nationalebibliotheekpas.nl