NOBB

?

Kinderboekenweek 2017

De Kinderboekenweek 2017 is van woensdag 4 oktober tot en met zondag 15 oktober 2017. Dit jaar gaan we griezelen en grollen, want het thema is: GRUWELIJK ENG! Kinderboeken met griezelige hoofdpersonen zoals monsters, heksen en spoken staan centraal.

Griezelseries als De Griezelbus (Paul van Loon), Kippenvel (R.L.Stine) en de boeken over Harry Potter zijn erg populair bij kinderen. Maar ook titels als Boy 7 geschreven door Mirjam Mous of Nachtverhaal geschreven door Paul Biegel spreken tot de verbeelding.

De grens tussen wat griezelig is en wanneer het echt (te) eng wordt ligt voor elk kind anders. Wat is fictie? Wat is werkelijkheid? Meestal wordt het ‘kwaad’ overwonnen en lopen de series en verhalen gelukkig goed af.

Doel van de kinderboekenweek is zoveel mogelijk kinderen enthousiast maken voor lezen. De Kinderboekenweek is een mooie gelegenheid om naar de bibliotheek te gaan. Twaalf dagen lang staat in de bibliotheken in de gemeenten Bernheze, Landerd, Oss, Uden en Meierijstad de kinderboekenweek centraal en is er van alles te doen!


Wat is er te doen in de bibliotheek?

Bibliotheken Oss   

Bibliotheken Uden

Bibliotheken Meierijstad   

Bibliotheken Landerd   

Bibliotheken Bernheze
   

 

Tot ziens in de bibliotheek, als je durft...!


www.kinderboekenweek.nl