20 Web Voorleesdagen algemeen

Een Moppereend in de Bibliotheek?
Tijdens de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari 2020) lezen alle Bibliotheken in de gemeente Oss voor uit het prentenboek van het jaar: Moppereend. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar gestimuleerd.

Wat gaan we doen tijdens de voorleesdagen?
Kom naar de bieb voor het voorleesontbijt, de peuterquiz, laat je knuffel bij ons logeren en we passen ons peuteruurtje voor de allerkleinsten natuurlijk aan. Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk de agenda!

Alle bibliotheken in Oss
Je bent welkom in Oss, Berghem, Ravenstein en Lith voor 'Moppereend' en andere prentenboeken uit de Top 10.

Over het boek Moppereend
Eend is mopperig, haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar opkikkeren? Dit verhaal wordt voorgelezen met het vertelkastje, wordt met de kinderen nagespeeld, er wordt gezongen en een regenboog geknutseld.

Poppetje Moppereend cadeau!
In de bibliotheken in Berghem, Lith, Oss en Ravenstein ligt voor alle peuters die lid worden van de Bibliotheek een poppetje van Moppereend klaar. Het lidmaatschap van de Bibliotheek is voor kinderen en jongeren tot 18 jaar gratis.

Tien dagen voorleesfeest
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat voorlezen tien dagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd. Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen.

Stichting lezen
De Nationale voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting lezen en wordt georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van het voorlezen van kinderen van zes maanden t/m zes jaar die zelf nog niet kunnen lezen.

www.nationalevoorleesdagen.nl