Woensdag 22 januari starten de Nationale Voorleesdagen. Dat vieren we in de Bibliotheken van Veghel en Sint-Oedenrode met een pyjamaontbijt. Op zaterdagmiddag 1 februari mag je je knuffel alvast komen brengen, want die kan een nachtje komen logeren in de Bibliotheek. De volgende dag kom je in je pyjama naar de Bibliotheek. Daar maken we samen alle knuffels wakker, lezen we uit het Prentenboek van het Jaar en staat er een lekker ontbijtje voor je klaar!

Knuffel laten logeren
Alle knuffels mogen een nacht komen logeren in de Bibliotheek. Je kunt je knuffel op zaterdagmiddag 1 februari komen instoppen.
- Kom je naar het pyjamaontbijt in Sint-Oedenrode? Stop je knuffel in op zaterdag 1 februari tussen 12.00 en 13.00
- Kom je naar het pyjamaontbijt in Veghel? Stop je knuffel in op zaterdag 1 februari tussen 15.00 en 16.00.
Zorg dat je goed weet welke knuffel van jou is, zodat je deze zondag weer op kan komen halen!

Pyjamaontbijt - even aanmelden
Op zondagochtend 2 februari houden we in Bibliotheek Veghel en Bibliotheek Sint-Oedenrode een pyjamaontbijt. Kom jij ook gezellig langs in je mooiste pyjama of onesie? Het is helemaal gratis en begint om 10.00 uur. Om te zorgen dat er genoeg ontbijtjes klaarstaan, vragen we je wel om je even aan te melden via dit formulier.

Prentenboek van het Jaar
Elk jaar wordt er een boek uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar. In 2020 is dat Moppereend van illustrator en prentenboekmaker Petr Horáček. Het verhaal gaat over een eend die moppert, omdat haar vijver is opgedroogd. Ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar opkikkeren?

Tien dagen voorleesfeest
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat voorlezen tien dagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd. Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen.