20 Web Voorleesdagen algemeen

Een Moppereend in de Bibliotheek?
Tijdens de Nationale Voorleesdagen (22 januari t/m 1 februari 2020) gaan alle Bibliotheken in de gemeente Landerd voorlezen uit het prentenboek van het jaar: Moppereend. Tijdens de Nationale Voorleesdagen wordt het voorlezen aan kinderen tussen de 2 en 6 jaar gestimuleerd.

Wat gaan we doen tijdens de voorleesdagen? Alle activiteiten zijn gratis. Bekijk de agenda!
Pyjamaparty's
We organiseren 3 pyjamaparty's. Alle peuters en kleuters mogen in hun mooiste pyjama of onesie naar de Bibliotheek komen.
Op woensdag 22 januari in Zeeland en Schaijk en op 23 januari nog een keer in Zeeland.


Peuterquiz
Peuters en kleuters kunnen met een helpende hand van hun (groot)ouders gedurende de hele periode van de Voorleesdagen meedoen aan een boekenquiz. Onder de goede inzenders wordt een prachtig prentenboek verloot.

Peuteruurtje 7 februari met de Moppereend
De Moppereend wordt voorgelezen met het vertelkastje, wordt met de kinderen nagespeeld, er wordt gezongen en een regenboog geknutseld.

Over het boek Moppereend
Eend is mopperig, haar vijver is opgedroogd en ze wordt achtervolgd door een klein grijs wolkje. Kan hond, varken, schildpad, geit of konijn haar opkikkeren?

Hoe voel ik me vandaag - Ook het thema van het voorleesprogramma
Van 8 februari tot en met 18 mei lees je samen met je (klein)kind boekjes rond het thema: Hoe voel ik me vandaag. Je krijgt een werkboekje met kleine opdrachten. Wanneer deze vol is belonen we dat met een leuke verrassing.

Tien dagen voorleesfeest
Tijdens de Nationale Voorleesdagen staat voorlezen tien dagen centraal. Voorlezen is elke dag een feest. Gezellig samen een prentenboek bekijken of voorlezen voor het slapengaan, voorlezen kan altijd. Behalve dat voorlezen heel gezellig en leuk is, is het ontzettend goed voor de taalontwikkeling en de woordenschat van kinderen.

Stichting lezen
De Nationale voorleesdagen zijn een initiatief van de Stichting lezen en wordt georganiseerd door de CPNB. Doel van deze campagne is het stimuleren van het voorlezen van kinderen van zes maanden t/m zes jaar die zelf nog niet kunnen lezen.

www.nationalevoorleesdagen.nl