Expositie Marjo de Bont & Elly van Liempt

Expositie Marjo de Bont & Elly van Liempt
Van Di 04 Sep 11:00 tot Vr 28 Sep 18:00


Van dinsdag 4 september tot en met vrijdag 28 september is in bibliotheek Veghel een expositie te zien met werken van Marjo de Bont en Elly van Liempt.

Marjo de Bont
Marjo de Bont woont al 50 jaar in Veghel. Om haar creativiteit een plaats te kunnen geven heeft zij jarenlang geschilderd, eerst aquarel en later met acrylverf. Samen met de Schildersbent zette ze in 1998 een zeer geslaagde expositie neer. Na verloop van tijd wilde ze graag een nieuwe uitdaging aangaan en ging haar interesse uit naar het boetseren.
Om kennis te maken met de diverse technieken heeft Marjo een opleiding gevolgd bij Stichting Pieter Breughel, centrum voor kunst en vormgeving. Sinds deze opleiding boetseert zij al diverse jaren elke week met veel plezier samen met een vriendenclub. Enkele maanden geleden kreeg zij de behoefte om haar werk te exposeren om zo meer mensen van haar werk te kunnen laten genieten. Daar Elly van Liempt ook open stond voor dit idee kunt u de resultaten binnenkort zien. Het werk van Marjo komt meestal uit een vrije expressie, doch enkele beelden zijn duidelijk geïnspireerd op West Afrika. Daar heeft Marjo enkele jaren heeft gewoond.

Elly van Liempt
Elly van Liempt werd gemotiveerd om te gaan schilderen door Yvonne Struys, tijdens een cursus bij Instituut Pieter Brueghel. Haar deskundigheid en enthousiasme stimuleerde Elly om een opleiding te volgen. In het maken van werken met acrylverf vindt zij ontspanning. Sinds 2003 schildert zij bij Mia van Lankveld, die haar met haar kennis en gevoel voor kleur blijvend inspireert. Deze vaardigheden zijn te zien in haar schilderijen. Elly schildert zowel abstract, puur intuïtief als nauwkeurig realistisch. Haar onderwerpen zijn divers en zij laat op de expositie gevarieerde werken zien.

De expositie is gratis te bezichtigen tijdens de openingstijden van Bibliotheek Veghel.

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen