NOBB

?

Schrijfwedstrijd "Een brief voor de Koning"

Op 27 december 2018 speelt de musical ‘Een brief voor de koning’ gebaseerd op het boek van Tonke Dragt in theater Markant. Markant en de Bibliotheek roepen alle kinderen uit Uden en omstreken op om zelf een brief aan de koning te schrijven. Want wat zou jij graag aan de koning willen vertellen? Schrijf een mooie brief voor de koning en win 4 vrijkaarten voor de voorstelling of het boek “Een brief voor de koning” van Tonke Dragt. Schrijf je brief thuis of maak hem tijdens de schrijfmiddag op woensdag 28 november 2018 van 14.30-16.30 uur op de jeugdafdeling van bibliotheek Uden. Lever je brief in bij de jeugdbalie van bibliotheek Uden voor maandag 10 december. Vergeet niet je naam en telefoonnummer op te schrijven, zodat we je kunnen bellen als je gewonnen hebt.

Theater Markant en de Bibliotheek Uden werken al jaren samen rond ‘Voordeel met je biebpas’. Op een aantal geselecteerde voorstellingen die gebaseerd zijn op bekende boeken krijg je met je bibliotheekpas namelijk 20% korting. Dit seizoen gaan Markant en bibliotheek Uden rond een aantal voorstellingen extra activiteiten organiseren.

Over de voorstelling

Yuri moet van z’n moeder naar de bibliotheek. Heeft hij helemaal geen zin in. Dan opent hij een boek, ‘De brief voor de Koning’ van Tonke Dragt. En plotseling springen uit de bladzijden ridders, kastelen, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars. Zo beleeft Yuri het verhaal van de jonge Tiuri die een nacht moet doorbrengen in een kerker voordat hij tot ridder zal worden geslagen. Maar dan dient zich een vreemdeling aan met een geheimzinnige opdracht. Hij moet een brief brengen naar de Koning van Unauwen. Een brief waar de wereldvrede van afhangt. Wat doet hij? Kiest hij voor de riddertitel of voor het belang van de mensheid? En dat laatste is een avontuur niet zonder gevaar... De musical ‘De brief voor de Koning’ is een ode aan één van de allerbeste jeugdboeken aller tijden. Niet voor niets kreeg Tonke Dragt in 2004 de Griffel der Griffels voor het beste kinderboek van de (toen) afgelopen halve eeuw. Het is verfilmd, het is vertaald... Maar het belangrijkste is dat het nog altijd wordt gelezen.

Met je bibliotheekpas krijg je 20% korting op een kaartje. Kijk op www.markantuden.nl voor een overzicht van de voorstellingen die je met korting kunt bezoeken.