NOBB

?

Kinderboekenweek 2018: Kom erbij!

BFF, hartsvriendinnen, bloedbroeders, het zijn allemaal hartenkreten van echte vrienden. Dit jaar staat vriendschap centraal in de Kinderboekenweek.

Vrienden maken leer je als kind
Vriendschap is diep verankerd in de jeugdliteratuur. Niet voor niets natuurlijk: vrienden maken leer je als kind. Er zijn dan ook heel veel kinderboeken over vriendschap geschreven. En in de bibliotheek kun je ze allemaal lezen!

Kinderboekenkrant
De Kinderboekenkrant biedt voor 8- tot 12-jarigen een helder overzicht van de leukste boeken die er voor hen te vinden zijn. Hij staat vol tips, weetjes en achtergronden over kinderboeken en schrijvers. Een leuke bewaarkrant en ook ver na de Kinderboekenweek nog het lezen waard. Haal deze krant op in de bibliotheek.

Activiteiten in de bibliotheek
De Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 3 t/m zondag 14 oktober 2018. Naast onze gewone openingstijden hebben we deze week ook leuke activiteiten.

Voorlezen voor Peuters
Op woensdagochtend 3 oktober wordt in de bibliotheken van Heesch en Nistelrode de Kinderboekenweek geopend met het voorlezen voor peuters. Natuurlijk wordt er voorgelezen uit een prentenboek over vriendschap. Het voorlezen begint om 10.30 uur en de toegang is gratis.
Voorlezen in Heesch & Voorlezen in Nistelrode

Miljonairsfeest
Op vrijdagavond 12 oktober wordt het project ‘leesmiljonairs’ afgesloten met een feestelijke voorstelling. Alle kinderen van Bernheze die mee hebben gedaan met dit project , zijn hiervoor uitgenodigd. Heb je geen mail over deze voorstelling ontvangen, kom dan naar de balie van de bibliotheek voor meer informatie.
Tosca Menten verzorgt het feest; lees meer