NOBB

?

Cursus Digisterker

Cursus Digisterker

De Noord Oost Brabantse Bibliotheken verzorgen de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Wat is elektronische overheid?
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGItale Identiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus Digisterker.

Wat is de cursus Digisterker?
In de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de diverse gemeenten.

Voor wie is de cursus Digisterker bestemd?
De cursus wordt georganiseerd in de bibliotheek van uw gemeente en is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat er genoeg aandacht kan worden besteed aan persoonlijke vragen.

Kosten
De cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-, te betalen op de eerste cursusdag.

Aanmelden en meer informatie