NOBB

?

Spannende Boeken Weken in de Bibliotheek

Spannende boeken weken in de bibliotheek
Esther Verhoef te gast in Uden

Van 9 tot en met 25 juni vinden de Spannende Boeken Weken plaats. In deze periode staat de thriller als vakantieboek centraal onder het
motto: Je vakantie begint met boeken! De zomer is voor 40% van de Nederlanders het moment om meer boeken te lezen dan normaal. Spannende boeken zijn in deze periode het meest gelezen genre. 

In de Noord Oost Brabantse bibliotheken worden de Spannende Boeken Weken gevierd met presentaties van mooie boeken en prikkelende activiteiten.

Activiteiten
Woensdag 7 juni is een van Nederlands meest bekende thrillerschrijfsters, Esther Verhoef, te gast in Bibliotheek Uden. Ze wordt door Evi Savelkouls van de bibliotheek geïnterviewd over haar schrijverschap én uiteraard over haar nieuwste boek dat begin juli verschijnt. Kaarten voor de ontmoeting met Esther Verhoef zijn te koop bij Boekhandel Bert van der Heijden en in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

Schrijfwedstrijd
De bibliotheek en het Algemeen Dagblad organiseren samen een Spannende Schrijfwedstijd. Wil jij zelf de uitdaging aangaan om een korte thriller te schrijven? Stuur je verhaal van maximaal 750 woorden vóór 29 juni in via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Auteur en juryvoorzitter Simon de Waal kiest het winnende verhaal.

Gouden Strop 
Vijf titels werden op 22 mei j.l. onthuld als nominaties voor De Gouden Strop 2017, de grootste prijs voor het beste oorspronkelijk Nederlandstalige spannende boek: Donald Nolet, Handschrift van de duivel, Ilse Ruijters, Later als ik dood ben, Simon de Waal, Nemesis, Anita Terpstra, Samen en Felix Weber, Tot stof.  De winnaar van de Gouden Strop wordt bekendgemaakt op 8 juni in RTL Late Night.

www.spannendeboekenweken.nl