Cursus digitale overheid
De Noord Oost Brabantse Bibliotheken verzorgen de cursus ‘Digitale overheid: leer werken met DigiD en de digitale overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.

Wat is digitale overheid?
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je Digitale Identiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus digitale overheid.

Wat is de cursus digitale overheid?
In de cursus leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt drie of vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus wordt gewerkt met voorbeelden van de website van de eigen gemeente.

Voor wie is de cursus digitale overheid bestemd?
De cursus wordt georganiseerd in de bibliotheek van uw gemeente en is voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. De groep deelnemers wordt bewust klein gehouden, zodat er genoeg aandacht kan worden besteed aan persoonlijke vragen.

Kosten
De cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-, te betalen op de eerste cursusdag.

Aanmelden en meer informatie