De bibliotheek Oss organiseert samen met de gemeente Oss een cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’. De cursus is bedoeld voor mensen die willen leren hoe ze via internet gebruik kunnen maken van alle diensten van de overheid.


Wat is elektronische overheid?
De overheid doet steeds meer via internet. Je kunt steeds meer diensten online regelen. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Ook vraagt de overheid steeds vaker naar je DigiD: je DIGItale Identiteit. Een digitale toegangscode voor overheidsdiensten. Vind je het nog moeilijk om gebruik te maken van de digitale dienstverlening van de overheid? Schrijf je dan in voor de cursus Digisterker.

Wat is de cursus Digisterker?
In de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen. In het werkboek bij de cursus werken we met voorbeelden van de website van de gemeente Oss.

Voor wie is de cursus Digisterker bestemd?
Deze cursus is bestemd voor mensen die al wel een beetje met internet kunnen omgaan. We houden de groep deelnemers bewust klein, ongeveer 10 deelnemers per cursus. Zo kunnen we genoeg aandacht besteden aan vragen. In het werkboek bij de cursus wordt gewerkt met voorbeelden van de website van de gemeente Oss.

Cursusdagen
In de cursus ‘Digisterker: werken met de elektronische overheid’ leer je hoe je een DigiD kunt aanvragen en hoe je die kunt gebruiken. Daarna leer je hoe je handig informatie kunt vinden en hoe je iets moet aanvragen. De cursus duurt vier dagdelen van 10.00 tot 12.00 uur. Het is de bedoeling dat je alle 4 de cursusochtenden bijwoont.
Nieuwe data:
Woensdagen 15 januari, 29 januari, 5 februari en 12 februari

Aanmelden
Aanmelden kan via dit formulier of aan de balie in de bibliotheek. Bij voldoende aanmeldingen nemen we contact met je op. We hebben plaats voor 10 cursisten.

Kosten
De cursus is gratis, het bijbehorende werkboek kost €15,-, te betalen op de eerste cursusdag.