NOBB

?

Wat is een Vlog

Wat is de bedoeling?
Een Vlog is een opgenomen filmpje met je smartphone, videocamera of fototoestel (met videofunctie) in dagboekvorm over iets wat de Vlogger meemaakt, iets humoristisch of over een bepaald interessegebied zoals mode of make-up. De Vlogs worden op YouTube geplaatst en zijn razend populair onder kinderen en jongeren. De filmpjes van Enzo Knol, Milan, Furthjuh en GameMeneer worden volop bekeken.

Het idee is dat kinderen en jongeren tijdens het Cultureel Uitje zelf een Vlog maken over het Cultureel Uitje bij een van de deelnemende instellingen. De Vlog kan bijvoorbeeld gaan over de verschillende activiteiten van de instelling of over 1 activiteit in het bijzonder.
Behalve dat het leuk is om te doen en binnen de belevingswereld van nu past, leren ze er ook veel van: kritisch kijken, zelf iets produceren en filmen.

De Vlog mag maximaal 5 minuten duren en moet voor 16.00 uur worden ge-upload op het YouTubekanaal ‘Cultureel Uitje Oss’. De allerleukste Vlog wint een Canon Camera, die beschikbaar wordt gesteld door de culturele instellingen. De prijsuitreiking vindt plaats op zondag 31 mei om 17.00 uur op het hoofdpodium op de Heuvel.

Klassikaal deelnemen
Kinderen kunnen individueel meedoen aan de wedstrijd, maar je kunt ook met de hele klas meedoen in de vorm van een project voor de hele klas.
Mocht je met de klas mee willen doen aan de wedstrijd, dan kunnen we, als je dat wilt, van te voren een korte workshop geven in de klas over de populariteit van Vloggen, wat de bedoeling is etc. zodat de kinderen voorbereid zijn.

Kinderen die individueel mee willen doen kunnen zich ook bij ons melden mochten ze interesse hebben en uitleg willen.

We hopen dat jullie aandacht aan de wedstrijd willen besteden. Mocht je meer informatie willen of interesse hebben in een workshop in de klas, neem dan contact op met Sandra van Bruinisse, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.