Gratis online dagbladen lezen IN de Bibliotheek

Met de app van Pressreader kun je ruim 3.500 nationale en internationale kranten en tijdschriften lezen op je eigen tablet of mobiel. Uit Nederland is bijvoorbeeld NRC beschikbaar. Meestal kun je zelfs de krant van dezelfde dag nog lezen.

De Pressreader app is gratis te downloaden in de Apple appstore, Google Play en Microsoft appstore.

Hoe werkt het?
Installeer de app op je apparaat. Kom dan naar één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Maak verbinding met het wifinetwerk, download de gewenste kranten of tijdschriften en lees ze daarna thuis of onderweg. In de Bibliotheek lezen kan natuurlijk ook! Je hoeft geen lid van de Bibliotheek te zijn om gebruik te maken van Pressreader.

Belangrijk!
De NOBB heeft een abonnement op deze dienst en deze is in de Bibliotheek beschikbaar. Daarom is downloaden van de kranten en tijdschriften alleen mogelijk IN de Bibliotheek.

Alle bibliotheken van de NOBB
In alle bibliotheken van de NOBB kun je Pressreader bekijken en titels downloaden. Kijk op de kaart voor het wereldwijde aanbod

Geen Nederlandse menutaal
Het menu van de app kent een aantal talen. Helaas staat de Nederlandse taal er niet bij. Maar de meeste keuzes in het menu zijn vaak best logisch en een beetje kennis van de Engelse taal is voldoende.