Gratis online dagbladen lezen IN de Bibliotheek

Met Pressreader kunt u ruim 3500 internationale kranten en tijdschriften lezen op uw eigen tablet of mobiel. Meestal de krant van dezelfde dag nog. Ook de Nederlandse kranten NRC en Metro zijn beschikbaar.

De Pressreader app is gratis te downloaden in de Apple appstore, Google Play en Microsoft appstore.

Hoe werkt het?
Installeer de Pressreader app op uw apparaat. Kom vervolgens naar één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Maak verbinding met het Wifi netwerk, download de gewenste kranten en lees ze vervolgens thuis of onderweg. In de bibliotheek lezen kan natuurlijk ook!

Belangrijk!
De NOBB heeft een abonnement op deze dienst en deze is IN de bibliotheek beschikbaar. Voor alle bewoners van ons werkgebied en iedere bezoeker van de bibliotheek. Daarom is downloaden van de kranten alleen mogelijk IN de bibliotheek.

Alle vestigingen
In alle bibliotheken van de NOBB (en veel andere bibliotheken in Nederland) kan men Pressreader raadplegen en downloaden. Op de kaart staat alleen Oss, maar downloaden is mogelijk in alle vestigingen van de NOBB. Zo kunt u dus ook in Lith, Erp, Uden, Veghel etc. gebruik maken van Pressreader. Raadpleeg de kaart voor het wereldwijde aanbod: http://www.pressreader.com/hotspot/map

Geen Nederlandse menu-taal
De menu-taal van de app kent een aantal talen, helaas is de Nederlandse taal niet beschikbaar. De meeste opties zijn vrij logisch en een beetje kennis van de Engelse taal is voldoende.