NOBB

?

Nederland Leest de toekomst - Robotica

Van 1 tot en met 30 november vindt de jaarlijkse campagne Nederland Leest plaats. Het thema van 2017 is robotica. Ze waren al een eeuw geleden voorspeld, maar de robots komen nu echt in grote getale. Waar eindigt dit? Een zonnige toekomst of is dit juist het begin van het einde van de mens? Lees de toekomst en praat mee over robotica!

Laat u inspireren door deze thema titellijst. Boeken over Robots, robotica, moderne technologie, de maakbare mens.

www.nederlandleest.nl

De Robottour - busreis langs robotbedrijven

Wilt u zien hoe bedrijven in de regio gebruik maken van robottechniek?

Bibliotheken in de gemeenten Oss en Bernheze organiseren een busreis langs bedrijven in de regio die gebruik maken van robottechniek.

De robottour in Oss wordt zaterdag 11 november twee keer gehouden: van 10.00 tot 13.00 uur en van 13.30 tot 16.30 uur. Start- en eindpunt is Bibliotheek Oss. De vier bedrijven die bezocht worden, zijn het Pivot Park Screening Centre, BrabantZorg en Stracon metaalwerken in Oss en het melkveebedrijf van de familie Van Schaijk in Berghem. Zij laten zien hoe robots een deel van de werkzaamheden overnemen.

De robottour in Bernheze vindt plaats op zaterdag 18 november: van 9.30 - 12.00 uur.Start- en eindpunt is Bibliotheek Nistelrode.De twee bedrijven die bezocht worden zijn robotgrasmaaier-specialist Vitaro en melkveebedrijf Hurk.

Deelname kost 7,50 euro. Aanmelden kan via de links in dit bericht.


KennisCollege

Op 13 november om 20.00 uur geven leerlingen van het Zwijsen College een KennisCollege over robotica in Bibliotheek Veghel. Deze leerlingen zijn onderdeel van Team Rembrandts en zij houden zich bezig met het bouwen van robots. Ze nemen ook een robot mee ter demonstratie.Op 13 november om 20.00 uur geven leerlingen van het Zwijsen College een KennisCollege over robotica in Bibliotheek Veghel. Deze leerlingen zijn onderdeel van Team Rembrandts en zij houden zich bezig met het bouwen van robots. Ze nemen ook een robot mee ter demonstratie.

Kijk hier voor meer informatie en om aan te melden. De toegang is gratis.

 

Extra: tiende verhaal van Ronald Giphart

Aan simpele chat- en twitbots is de mens inmiddels gewend, maar wat gebeurt er als de techniek voortschrijdt en met literatuur aan de slag gaat? 

Speciaal voor Nederland Leest 2017 ging Ronald Giphart in samenwerking met het Meertens Instituut een groot experiment aan: kun je met een robot een literair verhaal schrijven? Het resultaat van dit schrijfexperiment tref je als tiende verhaal aan in de cadeau editie van ‘Ik, robot‘,