VERVALLEN - Kennismaker Jolanda Rutten over "Het sprekend boek".

VERVALLEN - Kennismaker Jolanda Rutten over "Het sprekend boek".

Van 22 maart 2018 19:30 tot 22 maart 2018 21:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Zeeland Kerkstraat 54, 5411 BA Zeeland, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Helaas gaat deze lezing/workshop vanavond NIET door!

Lezing/workshop “Het Sprekend Boek” door Jolanda Rutten.

Omdat het leuk is om in je eigen tempo een boek via de computer voor te laten lezen, heeft Stichting Het Sprekend Boek speciaal voor  gehandicapte kinderen, die niet zelfstandig een boek kunnen vasthouden en lezen, de boeken zo aangepast dat deze met één druk op de knop zelfstandig te lezen zijn. Die ‘knop’ kan de spatiebalk zijn, een speciale schakelaar of het scherm van een tablet. Telkens als ‘de knop’ ingedrukt/aangeraakt wordt verschijnt het volgende plaatje op het scherm en hoor je de bijbehorende gesproken tekst en vaak nog leuke geluiden die de tekst ondersteunen.

Wil je zelf eens komen ervaren of het Sprekend Boek geschikt is voor jouw kind of andere kinderen of volwassenen met interesse in prentenboeken, kom dan naar deze workshop. Jolanda Rutten zal de mogelijkheden laten zien en vertelt uit eigen ervaring hoe ze het Sprekend Boek op veel verschillende manieren inzet voor haar eigen zoon met een ernstig meervoudige beperking. Als voorzitter van deze Stichting heeft ze inmiddels ook veel ideeën opgedaan voor kinderen met andere mogelijkheden.

Tijdens de workshop kun je zelf aan de slag met het Sprekend Boek om alvast eigen sets van boeken samen te stellen, om uit te proberen wat de mogelijkheden zijn op een tablet en natuurlijk voor alle overige vragen.

De lezing is gratis maar wel graag aanmelden via contactzeeland@nobb.nl of telefoon 0486-451244.

2018-03-22 19:30:00
2018-03-22 21:00:00