NOBB

?

Wandeling “Wilde groenten, eetbare planten en kruiden”

Wandeling “Wilde groenten, eetbare planten en kruiden”

Van 18 oktober 2017 14:00 tot 18 oktober 2017 16:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Veghel Markt 1, 5461 JJ Veghel, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Op woensdagmiddag 18 oktober, organiseert de Bibliotheek, in samenwerking met natuurgids en kruidendeskundige Jules Faber, in Veghel de wandeling “Wilde groenten, eetbare planten en kruiden”.

Wildplukken is weer hot, je eigen aanvulling op het eten sprokkelen in de natuur. Duizenden jaren at, de mens wat de natuur te bieden had. Tegenwoordig halen we ons eten niet meer uit de natuur maar bij de supermarkt. Terwijl de natuur toch gewoon “eten” blijft maken, de berm bij u om de hoek biedt veel verschillende smaken. Maar hoe pak je dat aan, waar kunnen we deze vruchten en planten vinden, waar moeten we op letten, wat kunnen we eten en waar moet je met een grote boog omheen lopen? Is de berenklauw nu giftig of niet, welke planten zijn geneeskrachtig en wat moet ik met moerasspirea en wat met klaver? Kan ik de lijsterbes nu wel of niet eten? Heeft u ooit wel eens van dennennaaldenthee gehoord? En weet u waarom bijvoet in de klompen werd gedaan?

We gaan ook kijken wat voor eetbare bloemen en planten er in de tuinen groeien tijdens de 1,5 - 2 uur durende wandeling. De gids neemt u graag mee om u kennis te laten maken met de wilde eetbare natuur.

Meer informatie en kaartverkoop
De wandeling start om 14.00 uur bij de Bibliotheek, Markt 1 in Veghel. De deelnamekosten bedragen voor volwassenen 5 euro en voor kinderen (deelname vanaf 8 jaar) 2,50 euro, incl. heerlijke cracker met eetbare bloemen en kruiden en een A4 met wilde recepten. Opgave via de website of aan de balie van Bibliotheek Veghel.

De wandeling gaat ook bij slecht weer door!
2017-10-18 14:00:00
2017-10-18 16:00:00