NOBB

?

Filosofische Dialoog Hermsen & van der Waal

Filosofische Dialoog Hermsen & van der Waal

Van 19 september 2017 20:00 tot 19 september 2017 22:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Uden Mondriaanplein 16, 5401 Uden, Nederland

Categorieën: Activiteiten

http://tw:374

Naar de kaartverkoop

Filosofische dialoog Hermsen& van der Waal
over melancholie en mysiek

Dinsdagavond 19 september komen de filosofen Joke J. Hermsen en Henk van der Waal naar Bibliotheek Uden voor een live gesprek over hun onlangs verschenen boeken. Joke J. Hermsen schreef het essay van de maand van de filosofie, Melancholie van de onrust, en Henk van der Waal publiceerde de filosofische dialoog Mystiek voor goddelozen. 
Gedurende hun gedachtewisseling spreken zij over de verhouding denken en rust en maken zij duidelijk dat mystiek en melancholie elkaar evenzeer aanvullen als verdiepen. Het publiek wordt nadrukkelijk betrokken bij het gesprek.

Hermsen
Joke Hermsen is schrijver van het essay van de Maand van de Filosofie 2017. In haar essay, getiteld Melancholie in tijden van onrust, onderzoekt Joke Hermsen het kantelpunt waarop de mens nog net over voldoende moed, daadkracht en hoop beschikt om het tij te doen keren en een nieuwe verhouding tot de wereld en zichzelf te zoeken.
Joke Hermsen (www.jokehermsen.nl) studeerde filosofie en letterkunde en promoveerde aan de Universiteit Utrecht. Ze publiceerde eerder de succesvolle essaybundels Stil de tijd en Kairos. Haar hele oeuvre  werd bekroond met de Halewijnprijs.

Van der Waal
Henk van der Waal publiceerde onlangs zijn filosofische dialoog Mystiek voor goddelozen. Daarin ontvouwt hij even behoedzaam als gepassioneerd de mystieke grond van de eigen ervaring en laat hij zien dat subjectiviteit, liefde en vrijheid de weg wijzen naar aardse wijsheid en kosmische koestering.
Henk van der Waal (www.henkvanderwaal.nl) is filosoof en dichter.

Kaartverkoop
Kaarten voor de lezing, die om 20.00 uur begint,  zijn te koop bij Bibliotheek Uden en online via de website www.bibliotheekuden.nl.
Toegangsprijs 7 euro - (in voorverkoop voor bibliotheekleden 5 euro).

Bibliotheek Uden | 19 september 2017 | 20.00 - 22. 00 uur

2017-09-19 20:00:00
2017-09-19 22:00:00