NOBB

?

Filmbespreking: ‘De kunst van het kijken’ door Jac van Houten

Filmbespreking: ‘De kunst van het kijken’ door Jac van Houten

Van september 18, 2017 20:00 tot september 18, 2017 22:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

In het kader van het 50-jarig bestaan Filmliga: filmbespreking The Hours.

Een speelfilm kijken is een unieke ervaring die je soms alleen en soms met anderen (in de bioscoop) beleeft. Het kan leuk, bijzonder, verrassend en ook leerzaam zijn om die persoonlijke ervaring met anderen te delen en naderhand met elkaar van gedachten te wisselen. Op maandag 18 september vindt de filmbespreking plaats om 20.00 uur in de Bibliotheek Oss, toegang is gratis. Vooraf aanmelden kan via het aanmeldformulier.

Aan de hand van de film The Hours van regisseur Stephen Daldry neemt Jac van Houten ons op zijn enthousiaste manier mee in de kunst van het kijken. 

De film
Drie vrouwen worden diepgaand beïnvloed door het boek 'Mrs.Dalloway' van Virginia Woolf. Ten eerste Clarissa Vaughn (Meryl Streep), een lesbische vrouw die zich voornamelijk bezighoudt met de zorg van haar aan AIDS lijdende ex Richard. Vijftig jaar daarvoor leefde Laura (Julianne Moore) die door het lezen van het boek haar ongelukkigheid onder ogen moet zien. Ten derde is er de schrijfster zelf die we zien tijdens het schrijven van 'Mrs.Dalloway'. De depressies van Virginia (Nicole Kidman) worden verergerd door het schrijven van Mrs.Dalloway. Voor lezers een interessant boek wat voor filmliefhebbers goed verfilmd is en uitermate geschikt is om met elkaar te bespreken. Jac van Houten is oprichter en voorzitter van het filmhuis in Schijndel.

Van dinsdag 28 augustus tot en met zaterdag 30 september is er een overzichtstentoonstelling te zien van 50 jaar Filmliga in Oss.

 

2017-09-18 20:00:00
2017-09-18 22:00:00