NOBB

?

Workshop ‘Waar komt mijn eten nu eigenlijk vandaan?’

Workshop ‘Waar komt mijn eten nu eigenlijk vandaan?’

Van 26 september 2018 15:00 tot 26 september 2018 17:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Heb jij je wel eens afgevraagd waar je eten vandaan komt? Het kiezen van je eten kan verschil maken in je eigen gezondheid én die van het milieu.

Restaurant Oss
Klasseboeren Oss komen naar de bibliotheek Oss om jou een leerzame workshop te geven. Speciaal voor kinderen van 8 t/m 12 jaar (groep 5 t/m 8) wordt er een sfeervolle tafel gedekt, zo krijg je een gastvrij ontvangst in 'Restaurant Oss'. In restaurant Oss leer jij over de herkomst van voedsel, er staan allerlei lokale producten op de menukaart. Wat zijn het voor producten? Wat is het verschil tussen pure en bewerkte producten? Wat komt er uit de fabriek en wat van de boerderij? En hoe herken je lokale producten en producten uit een ver land? En kun je dat wel altijd zien? Natuurlijk brengen de Klasseboeren ook iets te proeven mee van de boerderij.

De Klasseboeren 
Klasseboeren Oss zijn vier land -en tuinbouwbedrijven in en om de stad Oss. Zij bieden boerderijeducatie waarbij zij kinderen in de praktijk en op een belevende manier betrekken bij de herkomst en productie van voedsel. De workshop is gebaseerd op het lesprogramma ‘Restaurant Oss’ waarbij kinderen meer ontdekken over de herkomst van voedsel.

Gratis toegang
Toegang is gratis, wel graag even vooraf aanmelden

2018-09-26 15:00:00
2018-09-26 17:00:00