NOBB

?

Kunstlezing over Classic Beauties door Marie Christine Walraven

Kunstlezing over Classic Beauties door Marie Christine Walraven

Van 24 september 2018 20:00 tot 24 september 2018 22:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

http://tw:584

Naar de kaartverkoop


Op maandag 24 september geeft kunsthistorica Marie Christine Walraven op uitnodiging van de bibliotheek Oss een inleiding op de tentoonstelling: Classic Beauties. De tentoonstelling is nu te zien tot en met januari 2019 in de Hermitage Amsterdam.

Over de tentoonstelling
Classic Beauties laat kunstenaars, Italië en de schoonheidsidealen van de 18de eeuw zien. Het menselijk lichaam heeft kunstenaars door de eeuwen heen gefascineerd. In het midden van de achttiende eeuw kreeg dit onderwerp in de kunst een nieuwe dimensie door spectaculaire opgravingen in Italië. Onder meer Canova, Thorvaldsen, Mengs, Kauffman en Batoni streefden naar de ultieme perfectie. Veel kunstenaars en welgestelde jongeren gingen naar Italië om de bronnen van inspiratie op te zoeken. De bezoeker maakt eenzelfde Grand Tour door het museum.

Marie Christine Walraven
Komend najaar geeft Kunsthistorica Marie Christine Walraven diverse inspirerende Kunstlezingen die aansluiten op actuele exposities in Nederland. Echt een aanrader om u inhoudelijk voor te bereiden op een museumbezoek. Marie Christine studeerde kunstgeschiedenis in Leiden en heeft, zoals zij het zelf zegt, ‘’het mooiste vak ter wereld’’

Kaartverkoop
Kaarten voor de kunstlezing, die om 20.00 uur begint, zijn online te koop via kaartverkoop én in alle Noord Oost Brabantse Bibliotheken, deze kosten 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet leden.

 

2018-09-24 20:00:00
2018-09-24 22:00:00