NOBB

?

GEANNULEERD ivm ziekte - Lezing door Francine Oomen

GEANNULEERD ivm ziekte - Lezing door Francine Oomen

Van 27 november 2017 20:00 tot 27 november 2017 22:15 Bewaar de kalender

Bibliotheek Oss Raadhuislaan 10, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

De lezing gaat niet door in verband met ziekte van Francine Oomen.


Lezing op maandag 27 november in de Bibliotheek Oss door Francine Oomen: ‘Oomen stroomt over: hoe overleef ik de overgang?’

Puberteit, zwangerschap: kastenvol zijn er over deze grote hormonenhussels in een vrouwenleven geschreven. Francine Oomen kan erover meepraten als auteur van de succesvolle 'Hoe overleef ik' reeks, waarmee ze duizenden pubers door een lastige tijd loodste.
Maar hoe zit het met die derde hormonenhussel, de overgang? Daarover klinken hier een daar inmiddels wel wat piepjes, maar echt op de kaart staat het fenomeen niet. En ook dit ervoer Oomen aan den lijve: ze werd min of meer overvallen door een reeks symptomen, van breinblubber tot opvliegers en verzakkingen van velerlei aard. Het moeilijkst was misschien nog wel de innerlijke strijd met schuldgevoel en prestatiedrang. Het geworstel heeft geleid tot een magnifieke graphic novel. Een informatief, oogstrelend, geruststellend, confronterend en humoristisch boek, dat niet alleen een persoonlijke strijd documenteert, maar ons ook de ogen opent voor een maatschappelijke kwestie. Vrouwen rond de vijftig zitten tegenwoordig niet meer weg te kwijnen achter de geraniums, maar spelen een cruciale rol in economie en maatschappij. Vooralsnog wordt elk overgangsgedoe weggemoffeld en/of weggeslikt middels hormoontherapie. Dat moet anders kunnen - in ieders belang. Herkenbaar? Kom maandagavond 27 november naar de lezing van Francine Oomen. Boekhandel Derijks is ook aanwezig met boekverkoop.  

Francine Oomen
Auteur en illustrator Francine Oomen (Laren, 1960) studeerde aan de Academie voor Industriële vormgeving in Eindhoven. Ze schreef meer dan honderd kinderboeken, waarvan ze er ruim drie miljoen verkocht. Oomen werd vooral bekend met de ‘Hoe overleef ik’-serie voor oudere kinderen, die diverse malen werd bekroond door de Nederlandse Kinderjury: de reeks sleepte menige puber door moeilijke jaren. De boeken werden wereldwijd vertaald, en er verscheen een ‘Hoe overleef ik’-film, -musical en -blad. Oktober 2017 is het Logboek van een overstroming uitgekomen.

 

2017-11-27 20:00:00
2017-11-27 22:15:00