NOBB

?

Mensenbieb Schaijk

Mensenbieb Schaijk

Van 06 oktober 2018 11:00 tot 06 oktober 2018 13:30 Bewaar de kalender

Bibliotheek Schaijk Pastoor van Winkelstraat 11A, 5374 BG Schaijk, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Leen een levend boek
Bibliotheek Schaijk geeft je deze bijzondere kans, in gesprek gaan met iemand met een bijzonder verhaal. Bibliotheek Schaijk organiseert zaterdag 6 oktober een Mensenbieb. Hoe voelt het als je niet kunt lezen of schrijven? Wat zijn jouw ervaringen als vluchteling? Hoe krijg je je leven weer op de rit na een verslaving? Het zijn vragen die we wel hebben, maar niet stellen. Terwijl het stellen van die vragen en het aangaan van het gesprek, vaak vooroordelen wegneemt.

'Levende boeken' spreken
Bezoekers gaan één-op-één in gesprek met een persoon met een bijzonder verhaal. Uit onze catagolus kies je een levend boek. Ga in gesprek, leer nieuwe werelden kennen, verruim je blik en neem die vooroordelen weg. De deelnemers van de Mensenbieb zijn mensen die je normaal niet zo snel zou spreken. Bijvoorbeeld een transgender, een vluchteling, een ex-gedetineerde of een ex-verslaafde. Het zijn mensen met een indrukwekkend levensverhaal en de kans lopen anders benaderd, buitengesloten of gediscrimineerd te worden. Door met hen in gesprek te gaan, kijk je anders tegen hun situatie aan.

Opening
De Mensenbieb wordt om 10.45 uur geopend door wethouder Moritz Böhmer van de gemeente Landerd en Walter van Geffen. Walter heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en is een van deelnemers aan de Mensenbieb.

Interesse?

Je kunt je opgeven voor een gesprek met een Vluchteling, Transgender, Ex-verslaafde, Laaggeletterde, iemand met angst-stoornis, iemand met NAH, moeder van ex-verslaafde, ex-gedetineerde, en iemand met PTSS (post traumatisch stress stoornis). Per mail: contactschaijk@nobb.nl, telefonisch: 0486-461788 of loop gewoon even binnen.

De gesprekken vinden plaats tussen 11.00 uur en 13.30 uur. Eén gesprek duurt 20 tot 30 minuten. Meld je snel aan, vol = vol.

Mede mogelijk gemaakt door:
De Mensenbieb is een initiatief van Bibliotheek Schaijk, Ons Welzijn, Stichting Maatschappelijk Ondernemen Noord-Brabant, dorpshuis de Phoenix en de Mensenbieb.

Meer lezen?
Mensenbieb - (leen een) schijtluis, autist, bajesklant (of een) smartlap (22 mei 2018)
Mensenbieb: ... een van de belangrijkste politieke vragen is waar we schuld localiseren (23 mei 2018)

 

2018-10-06 11:00:00
2018-10-06 13:30:00