NOBB

?

De eetbare siertuin

De eetbare siertuin

Van 22 maart 2018 20:00 tot 22 maart 2018 22:00 Bewaar de kalender

Bibliotheek Heesch De Misse 2, 5384 BZ Heesch, Nederland

Categorieën: Activiteiten

http://tw:513

Naar de kaartverkoop


De eetbare siertuin
Door Ron van de Straat van Tuynplan

Brabant is in 2018 Europese regio van de gastronomie. "We are food"
Bij de start van het tuinseizoen sluit de bibliotheek Heesch hierbij aan met een uitdagende lezing getiteld: 'De eetbare siertuin'.

Op 22 maart vanaf 20.00 uur laat Ron van de Straat van Tuynplan zien, horen en proeven dat u in uw prachtige siertuin culinaire kwaliteiten prima kunt ondersteunen met het verbouwen van groenten en fruit zonder dat u uw prachtige siertuin daarvoor opoffert.
Als ontwerper van natuurtuinen en ecologisch tuinman laat Ron u zien dat mooi, gestructureerd, natuurlijk en eetbaar prachtig kunnen samengaan.

Gastronomische hoogstandjes uit eigen siertuin?
In deze lezing worden natuur, siertuin en zelf voedsel verbouwen op een boeiende manier met elkaar in verband gebracht. Hoe kun je voedsel in je tuin verbouwen zonder daar ruimte die eigenlijk bedoeld is voor je siertuin, aan op te offeren?
In de natuur groeit alles door elkaar. Wij hebben ons de gewoonte eigen gemaakt om ons voedsel in allerlei kleine monocultuurtjes onder te brengen; netjes in rijtjes gezet. Dat noemen we dan akkerland of in de privésituatie, moestuin. Dat kan anders, gemakkelijker, mooier als je meer naar het voorbeeld van de natuur kijkt. Ron gaat hierover deze avond met u in gesprek. Aan het eind van de avond gaat u met een bak aan nieuwe ideeën en inspiratie weer naar huis. Op naar een heerlijke productie uit uw prachtige siertuin!

Kaartverkoop
Kaarten zijn € 5,= voor leden en € 7,= voor niet-leden en verkrijgbaar bij alle bibliotheken van de NOBB of via de online kaartverkoop.

Vanaf maart elke maand in 2018 een andere lezing of activiteit in de reeks “We are food”. Kijk hiervoor op onze site of lees het in onze nieuwsbrief.

 

2018-03-22 20:00:00
2018-03-22 22:00:00