Jan Terlouw: ode aan de natuur

Selecteer toegangsbewijzen

Jan Terlouw: ode aan de natuur
Van Za 17 Maa 20:00 tot Za 17 Maa 22:00

Van 10 t/m 18 maart vindt de jaarlijkse Boekenweek plaats. Het thema van deze editie is natuur. Jan Terlouw schrijft het Boekenweekessay 2018 en zal op 17 maart een bezoek brengen aan Veghel. De avond begint met een lezing; vervolgens zal hij geïnterviewd worden door Chris Perreijn. Na afloop zal hij signeren.

Boekenweekessay: Natuurlijk, een ode aan de natuur en een pleidooi voor duurzaamheid

Geboren in een boerendorp op de Veluwe, groeide Jan Terlouw op tussen de natuur. Hij klom in bomen, bestudeerde bijenvolken en hielp kalfjes geboren worden. Natuur werd voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, door de schoonheid, de variatie en het mysterie ervan.
    
Nog altijd vindt hij Nederland een van de mooiste landen van de wereld. Het groen, het water, de dijken, de jagende wolken, de wisseling der seizoenen, het fascineert hem mateloos. Maar hij is ook bezorgd, want de natuur is in gevaar. Het tijdperk van het Antropoceen is aangebroken: het menselijk handelen heeft een bepalende invloed op de toestand van de aarde. Wat de aarde in 4,5 miljard jaar heeft ontwikkeld, is de afgelopen eeuw in rap tempo verwoest door de mens. De klimaatverandering is een feit. Het is niet te laat, maar het is wel de hoogste tijd voor drastische maatregelen.
    
Kaarten kosten € 5,- voor leden van de bibliotheek in de voorverkoop, en € 7,- voor niet-leden, verkrijgbaar via de online kaartverkoop of aan de balie in één van de Noord Oost Brabantse Bibliotheken.

17 maart | Cultuurfabriek (CHV Noordkade) Veghel | 20.00 uur

Artikel: Jan Terlouw: 'Ik wou het eerste, maar ik denk het tweede.' (19 februari 2018)

Artikel: Klimaatpsychologie: Toch willen velen de gevolgen van de klimaatcrisis niet inzien (8 maart 2018)

 

Geef een beoordeling

Deel deze activiteit met anderen