Nederland Leest

Één boek, duizend gesprekken

Over de grens

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. In november leest heel Nederland daarom één boek. Lezers krijgen dit boek cadeau van de Bibliotheek, het centrum voor ontmoeting en gesprek. 

Met een boek reis je in een mum van tijd van Jakarta naar New York en ben je maar een paar bladzijden verwijderd van 1924. Ook kun je met een boek je eigen grenzen verleggen en je wereld vergroten met nieuwe ervaringen en verhalen.

Cadeau van de Bibliotheek

Dit boek van Adriaan van Dis is het geschenk vanuit alle Bibliotheken ter ere van Nederland leest. Dit is een boek dat duizend gesprekken kent. Adriaan vertelde zelf bij Op1 hoe dit boek gesprekken op gang kan zetten en lezers kan laten verbinden. Iedereen kan een exemplaar ophalen bij de Bibliotheek, zolang de voorraad strekt.

Lezing Adriaan van Dis bij Bibliotheek Veghel

Op maandagavond 15 november komt Adriaan van Dis naar Bibliotheek Veghel. Adriaan van Dis (1946) behoeft nauwelijks introductie. Hij schreef vele romans, essays en reisverhalen en is daarnaast journalist en televisiepresentator. Deze avond staat De wandelaar centraal. 


Andere titels van Adriaan van Dis


Nederland Leest Junior

Katvis van Tjibbe Veldkamp

In Katvis gaat een jongen voor een vriend over zijn eigen grenzen heen: hij doet dingen die hij helemaal niet durft. Misschien zou dit verhaal ook over jou kunnen gaan of over iemand die je kent. Lees het en oordeel zelf.

Bekijk dit boek


Andere titels van Tjibbe Veldkamp


E-books en luisterboeken lenen

Ben je lid van de Bibliotheek? Dan mag je gratis e-books lenen en luisterboeken downloaden. Dat doe je op de online Bibliotheek: de online variant van je eigen vertrouwde bieb.

Meer weten

E-books en luisterboeken van Adriaan van Dis

Luisterboeken van Adriaan van Dis


E-books en luisterboeken van Tjibbe Veldkamp

Luisterboeken van Tjibbe Veldkamp

Meer lezen over reizen, grenzen verleggen en je wereld vergroten?