Verbouwing Bibliotheek Veghel

Terug

Veghelse Bibliotheek krijgt opknapbeurt

De laatste weken sijpelt er flink wat geluid door de muren van de Veghelse Bibliotheek. En hoewel we in de lockdown maar beperkt open kunnen, is er toch behoorlijk veel roering. Bouwvakkers lopen af en aan, op de stoep staat een container met afval, het stof dwarrelt alle kanten op, sommige ruimtes in de bieb zitten ineens achter slot en grendel en waar zijn in ’s hemelsnaam alle boeken gebleven?

Over dat laatste kunnen we kort zijn: de boeken zijn er nog gewoon maar hebben soms tijdelijk een andere plek. De bieb wordt namelijk verbouwd. Het Oude Raadhuis wordt duurzaam gerenoveerd en daar lift de Bibliotheek op mee. Ook duurzaam natuurlijk. Zo krijgen we een hippe inrichting met nieuwe, oude boekenkasten: de ombouw wordt nieuw en lekker fris maar de planken worden hergebruikt. Veel oude elementen krijgen dus een eigentijds gezicht. Zoals de gewassen grindvloer. Die blijft gewoon liggen waar die ligt, maar krijgt wel een harde, geluidswerende laag. Achter in de Bibliotheek, de nieuwe plek voor de leesruimte, komen flink wat ramen bij. En dat betekent lekker veel licht! Ook de ingang zal er straks heel anders uitzien, want de balie verdwijnt. In principe doe je na de verbouwing namelijk de meeste dingen zelf. Toch hulp nodig? Geen nood! Dan zijn er altijd medewerkers in de buurt om een handje te helpen. Wat dat betreft blijft gelukkig alles bij het oude.


Op weg naar een duurzame bibliotheek
Verbouwen gaat helaas niet zonder het bijbehorende stof, wat extra geluid en het verplaatsen van spullen die jarenlang op dezelfde plek hebben gestaan. Overlast dus. Natuurlijk zullen we die tot een minimum beperken maar het kan gebeuren dat je onder het geluid van een boormachine, Qmusic, vrolijk gezang en hamerslagen op zoek moet naar je boek. Misschien is dat even wennen, maar bedenk dat het maar tijdelijk is! We krijgen er een heel mooie, gezellige en duurzame Bibliotheek voor terug.


Tot gauw!

Neem alvast een kijkje

 

 

 

 

 

 

Onze favoriete boeken

We zijn er bijna!