Kinderjury 2023

Kies het beste boek uit 2022


Doe mee met de Kinderjury en laat weten welk boek jij het best vond. Iedereen tussen 6 en 12 jaar kan meedoen aan de Nederlandse Kinderjury. De Kinderjury is de enige prijs voor kinderboeken die helemaal door kinderen zelf bepaald wordt en daarmee de belangrijkste lezersprijs voor kinderboeken!

Van 8 februari tot en met 9 april 2023 zijn de leesweken van de Kinderjury. In deze weken lees je de boeken die meedoen. Je herkent ze in de bieb aan de sticker op de rug. In de stemweken van 10 t/m 14 april kan je stemmen op jouw favoriete boek. Er kan gestemd worden in twee leeftijdsgroepen: 6 t/m 9 jaar en 10 t/m 12 jaar.

Extra spannend: want na deze stemronde blijven er per categorie nog 3 boeken over. Daarop mag je nog een keer stemmen. Het boek met de meeste stemmen wint.

Op 17 mei wordt bekend gemaakt welke twee boeken de Nederlandse Kinderjury 2023 hebben gewonnen.

Kinderjurywedstrijd

Doe mee met de Kinderjury-wedstrijd in de Bibliotheken van Zeeland, Schaijk en Bernheze.

Naar Kinderjurywedstrijd

Feestelijke afsluiting

We sluiten de lokale Kinderjury feestelijk af met een leuke middag in de Bibliotheek!

Naar activiteitenagenda


Een greep uit de boeken die je kunt lezen...


Hoe kan je meedoen?


Lees tot en met 9 april 2023 zo veel mogelijk boeken die deelnemen aan de Kinderjury. Je herkent deze boeken aan de sticker op de rug met het Kinderjury-logo 2023.Stem tussen 10 t/m 14 april op jouw favoriete boek via www.kinderjury.nl of via het stemformulier dat je in de Bibliotheek kunt krijgen.

Alle boeken die het afgelopen jaar zijn verschenen, doen mee aan de verkiezing voor de Kinderjury. In de Bibliotheek zijn deze voorzien van een sticker met het Kinderjury-logo 2023. Vraag ernaar in jouw Bibliotheek.