Schrijfwedstrijd

Vertel eens! Wat betekent de Bibliotheek voor jou?

Wat betekent de bieb voor jou? Zet het op papier en doe mee met de schrijfwedstrijd van Bibliotheekblad. Wie weet win jij naast de eer ook de fantastische prijs van € 1.000,=.  

Schrijf jij het winnende verhaal?

Wat betekent de bieb voor jou? Werd je er wijzer, verliefder, fantasievoller, gekker, stiller of juist luider? Of iets dat wij helemaal niet kunnen verzinnen? Bibliotheekblad is benieuwd naar jouw verhaal en heeft er een schrijfwedstrijd aan verbonden.

Zet je verhaal op papier, en misschien word jij de winnaar van deze schrijfwedstrijd! Dan win je niet alleen een award, maar ook een mooi geldbedrag.

Meedoen kan tot 1 augustus 2022. 
 

Hoe doe je mee?

  • Geef in maximaal 1.500 hele eigen woorden antwoord op een van deze twee vragen: Wat betekent de bieb voor jou? Of: Hoe heeft de Bibliotheek jouw leven veranderd?
  • Ga je voor een lopend verhaal of kunstig gedicht? Een eigenwijze column of persoonlijke blog? Of laat je jouw woorden liever swingen in een songtekst of rap? Doe je ding, de vorm van je tekst kies je helemaal zelf. 
  • Op basis van je leeftijd doe je mee in de groep schrijvers tot en met 16 jaar of van 17+. Iedereen mag meedoen, ook zónder lid te zijn van de bieb. 
  • Alle voorwaarden vind je op www.bibliotheekblad.nl/schrijfwedstrijd.
  • Stuur je verhaal vóór 1 augustus 2022 naar schrijfwedstrijd@bibliotheekblad.nl
  • Dan neemt een deskundige jury onder leiding van politica Gerdi Verbeet jouw tekst mee in hun beoordeling. En misschien val je wel in de prijzen! De winnaars uit beide leeftijdsgroepen krijgen tijdens de uitreiking in november in ieder geval een mooie award en een prijs ter waarde van € 1.000,=.