Fabriek Magnifique 22-24 juli

Terug naar activiteitenagenda

10e editie zinderend Fabriek Magnifique

Een festival vol verrassingen op elke plek! Van literatuur, muziek, dans, theater, beeldende kunst, film en alles wat ertussenin zit.

Ook Bibliotheek Veghel heeft een uitgebreide programmering. Hieronder geven we je alvast een voorproefje van wat je kunt verwachten. Dat wil je niet missen!

Desde el Alma

Vrijdag 22 juli

Van 19.00 tot 20.30 uur staan onze storytellers centraal.

Zij vertellen in levenden lijve hun eigen verhalen over tijd, afgewisseld met de prachtige muziek van Desde el Alma. De muziek van deze driekoppige band komt recht uit de ziel. Dat wordt dus genieten van tango, klezmer en alles wat het hart kan raken.

Hugo

Vrijdag 22 juli

Om 21.00 uur zetten we de koptelefoons op voor de silent movie!

Dan starten we onder de blote hemel met Hugo, een prachtige film van Martin Scorsese naar het boek van Brian Selznick. Hier kun je helemaal in opgaan: het geluid komt namelijk direct je oren binnen. De beelden van deze betoverende film doen de rest.

Scrap metal art

Alle dagen

De doorlopende tentoonstelling van Jan van Daal is een must-see. Zijn scrap metal art is drie dagen te bewonderen en geeft onze prachtige Bibliotheektuin extra glans.

 

 

                                                                                       

Wil je direct het hele Fabriek Magnifique programma bekijken?

Naar de website van Fabriek Magnifique

De Bibliotheekdichters

Zaterdag 23 juli 

Vanaf 13.00 uur gonst het in onze Bibliotheektuin van de gedichten. Met onder andere Miriam Storck, Ad van Schijndel en het Poëzie Podium Oss belooft het een bloemrijke middag te worden. Samen met onze stadsdichter Rick Terwindt vormen ze speciaal voor deze dag de Noord Oost Brabantse Bibliotheekdichters. Het duo Eva & Lucas komt langs om hun muzikale talenten kwistig de biebtuin in te strooien. Dat doen zo o.a. met Hey there Delilah, Fields of Gold en Jolene .

Verhaaltjes

Zaterdag 23 juli

Om 17.30 uur bouwen we een rustpunt in voor de jongste lezers onder ons. Lekker op de trap van de bieb haalt Dikkie Dik in hoogsteigen persoon de mooiste prentenboeken voor de dag waar je naar mag kijken en luisteren.

 

                                             

                                                                                      

 

Muzikale verhalen

Zaterdag 23 juli

Natuurlijk is er ook daarna ruimte voor muziek. Het duo Rosa en Willem speelt tussen 18.30 tot 20.30 de nog onzichtbare sterren van de heldere hemel. We wisselen de muziek af met een momentje van bezinning: mooie verhalen die ons raken.

Wil je Fabriek Magnifique liever vanaf het water bekijken? Dat kan! De fluisterboten varen op 23 juli van 11.00 tot 17.00 uur.


 

Ine Willems

Zondag 24 juli

Tussen 13.00 en 15.00 uur is Ine Willems te vinden in de tuin van de Bibliotheek en mag je haar het hemd van het lijf vragen.

Ook over haar allernieuwste vertaling van Kindred, die nog net niet in de winkels ligt, maar misschien wel bij ons op tafel… Verder sluit onze stadsdichter Rick Terwindt aan voor de nodige poëtische woorden, is er akoestische muziek van Wiljo en Kimberley van Nuland en vertellen onze storytellers hun verhaal. Als kers op de taart vertelt Jan van Daal, de man achter de scrap metal art je alles over het verhaal achter zijn werk dat deze drie dagen in onze tuin te bewonderen is.

Workshop Boek&Fantasie

Zondag 24 juli

Om 15.00 uur begint Annemieke Laarhoven met haar workshop Boek&Fantasie, speciaal voor kinderen tussen de 8 en 14 jaar. In deze workshop mag je een bladzijde uit bijv. Harry Potter met je eigen fantasie, potloden, krijtjes en stickers tot leven brengen.

 

 

 

 

 

Accordeon verhalen

Zondag 24 juli

Ook voor de kleintjes hebben we verhalen op muziek. Van 16.30 tot 17.30 uur komt Dorien met haar accordeon de boeken van Boer Boris, Coco kan het en Fiet wil rennen en andere evergreens opluisteren. En natuurlijk mogen de kleintjes ook even zelf op de accordeon.

Wil je Fabriek Magnifique liever vanaf het water bekijken? Dat kan! De fluisterboten varen vandaag van 11.00 tot 14.00 uur.