Boekenweek van Jongeren

De Boekenweek van Jongeren, die plaatsvindt van 16 tot en met 25 september, inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen! 


Meet the writer!

Ben jij net zoals wij gek op spannende Young Adult boeken? Kom dan op vrijdagavond 23 september naar het evenement ‘Meet the writer’ in de Bibliotheek Uden. En ontmoet thrillerschrijfster Chinouk Thijssen.

Get those tickets!

Beste boek voor jongeren 2022

De tien meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Aan de vooravond van de Boekenweek van Jongeren maakt een jury van jongeren twee winnaars bekend: één in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en één in de categorie Vertaald.

 

Genomineerde Boeken 2022

Geschenkboek 3-PAK

3 gratis verhalen met 3-PAK

Ook voor dit jaar zijn er weer drie auteurs gevraagd voor het geschenkboek dat je gratis kunt krijgen in alle grote vestigingen van de NOBB (Oss, Veghel en Uden) zolang de voorraad strekt. 

3PAK

Drie korte verhalen. Vanaf ca. 15 jaar.

Wie zijn de auteurs

Daan Heerma van Voss

Debuteerde in 2010 met de roman Een zondagsman. A.F.Th. van der Heijden noemde hem een van de grootste literaire talenten van het land. In 2020 verscheen Coronakronieken. Zijn nieuwste boek is het autobiografische De bange mens.

Chinouk Thijssen

Schrijft Young Adult-thrillers voor 14+. Truth or Dance stond op de shortlist voor Young Adult-boek van het jaar en Break a Leg won Beste Young Adult Nederlandstalig. Als ze niet schrijft, bezoekt ze jongeren op scholen.
 

Gershwin Bonevacia

Is dichter en spokenwordartiest. Tot januari 2022 was hij stadsdichter van Amsterdam en schreef hij maandelijks een gedicht in Het Parool. In 2021 verscheen bij Das Mag zijn dichtbundel Toen ik klein was, was ik niet bang.
 

Meer lezen van deze auteurs

Wil je graag meer lezen van Chinouk Thijssen, Daan Heerma van Voss of Gershwin Bonevacia? Wij hebben hieronder de titels voor je op een rij gezet.

Chinouk Thijssen

Gershwin Bonevacia Ik heb een fiets gekocht

Aangepaste herdruk van de debuutbundel van Gershwin Bonevacia (1992), voor wie reizen, ook in de tijd, en filosoferen over het bestaan in al zijn mogelijke vormen de belangrijkste uitgangspunten voor zijn gedichten vormen.

Bekijk het boek

Daan Heerma van Voss