AI-Parade


AI-Parade, een maatschappelijke dialoog over Artificiële Intelligentie

Artificiële Intelligentie (AI) maakt al lang een groot onderdeel uit van ons dagelijks leven en zal dat in de toekomst in nog veel grotere mate doen. Om in Nederland tot gewenste mensgerichte AI te komen, is het belangrijk dat ook inwoners hier invloed op hebben. Dat betekent dat zij over genoeg informatie moeten beschikken om de juiste keuzes te kunnen maken bij het gebruik van AI in hun dagelijks leven. Daarnaast moeten zij actief betrokken worden bij de ontwikkeling van nieuwe AI-toepassingen, zodat ze al in een vroeg stadium kunnen aangeven wat zij wel en juist niet wenselijk vinden.

 

Doel

Het doel van de AI-Parade is om met één miljoen burgers in gesprek te gaan over AI. De AI-Parade reist in 10 maanden langs 18 bibliotheken door het hele land, waar debatten, workshops en tentoonstellingen worden aangeboden. Het gaat om een variatie aan aansprekende activiteiten, die een groot publiek kunnen bereiken. De impact en het bereik van de AI-Parade worden zorgvuldig gemeten. De opgehaalde input wordt teruggekoppeld aan de Nederlandse AI Coalitie.


Nationale AI Cursus

AI Cursus

Kunstmatige intelligentie staat flink in de belangstelling. Maar wat is het precies? En hoe gaat het zich ontwikkelen? Tijd voor een online cursus!

Naar AI Cursus

AI-Parade

Het doel van de AI-Parade is om met één miljoen burgers in gesprek te gaan over AI.  
                                      

Lees meer over de AI-Parade

Bezoek tijdens de AI-Parade een van de verschillende activiteiten voor jong en oud:

Workshop starten met cryptocurrencies

Lezing 'Virtual Reality en de metaverse

Hashes, blockchain, rugpull en wallets; wat is dat nou eigenlijk? De workshop 'Starten met Cryptocurrencies’ geeft jou de basis aan informatie die je nodig hebt voor je gaat starten met cryptocurrencies

Naar de workshop

Hebben robots in de toekomst regels nodig?

Hebben robots in de toekomst regels nodig?

Dr. Katleen Gabriels geeft een lezing over kunstmatige of artificiële intelligentie in de Bibliotheek Oss. Tijdens de lezing gaat zij in op de vraag of robots in de toekomst regels nodig hebben. 

Naar de lezing

De zin en onzin van een digitale detox

Lezing: De zin en onzin van een digitale detox door Hans Schnitzler

Hans Schnitzler verzorgt een spannende en zéér actuele lezing waarin vragen gesteld worden die ieder mens aangaan. Een spannende afsluiter van ‘The Glassroom’.

Naar de lezing

Ontdek nog meer leuke activiteiten


Boeken uit onze collectie over kunstmatige intelligentie (AI)

Initiatiefnemers

De AI-Parade is een initiatief van de werkgroep Cultuur en Media en de bouwsteen Mensgerichte AI van de Nederlandse AI Coalitie met als belangrijke partner de Koninklijke Bibliotheek. Kijk voor meer informatie op de website van NL AIC of op de website van Bibliotheeknetwerk