Landerd

?

Hoe kunnen we oud worden zonder het te zijn?

Hoe kunnen we oud worden zonder het te zijn?

Van september 23, 2014 20:00 tot september 23, 2014 22:00 Bewaar de kalender

Zaal De Linck (Muzelinck), Oss Raadhuislaan 18, 5341 GM Oss, Nederland

Categorieën: Activiteiten

Hoogleraar ouderengeneeskunde Rudi Westendorp te gast in Oss
Hoe kunnen we oud worden zonder het te zijn?

Oud worden zonder het te zijn: hoe kunnen we fysiek en mentaal zo lang mogelijk fit blijven? De eerste mens die 135 jaar wordt, is nu al geboren. Wat betekent dat voor onze kinderen? Weten zij dat ze eeuweling worden? Beseft een 70-jarige dat hij nog maar net komt kijken? Op deze  vragen en vele andere geeft Rudi Westendorp antwoord. In heldere taal legt hij uit waarom we steeds ouder worden en wat we kunnen doen om dat lange leven te kunnen blijven waarderen.

Oud worden zonder het te zijn
‘Oud worden zonder het te zijn’ is de titel van het boek dat Rudi Westendorp onlangs schreef over vitaliteit en veroudering. Daarin gaat hij op zoek naar oplossingen om op hoge leeftijd fysiek en mentaal fit te blijven. Het is een feit dat een derde van de vrouwen en een vijfde van de mannen die nu 65 zijn, ongeveer 90 jaar of ouder zullen worden. Maar hoe kunnen we de kwaliteit van leven van ouderen verbeteren? In zijn boek belicht hij onze levensloop van alle kanten; van biologie en geneeskunde tot zorg en maatschappij.

Rudi Westendorp
Rudi Westendorp (1959) is niet alleen een vlotte spreker, maar ook een internationaal gerespecteerd arts en onderzoeker én voortrekker in het maatschappelijk debat over ouderen. Vanaf 1 januari 2015 is hij verbonden aan de Universiteit van Kopenhagen en maakt hij onderdeel uit van het Center for Healthy Aging. Hij gaat zich richten op internationaal verouderingsonderzoek om de volksgezondheid te verbeteren. Momenteel is hij hoogleraar  interne geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum, met als specialisme verouderingsonderzoek, en directeur van de Leyden Academy on Vitality and Ageing. Westendorp verschijnt regelmatig in de media om zijn kennis uit te dragen. In 2012 was hij een van de geïnterviewde artsen in de tv-serie ‘Kijken in de ziel’ van Coen Verbraak en dit jaar was hij o.a. te gast bij Pauw en Witteman en De wereld draait door.
Volgens Rudi Westendorp praten mensen zich een angst aan om oud te worden. En een mens lijdt het meest van wat hij vreest. Maar Westendorp is van mening dat het voor de meeste mensen juist nog nooit zo mooi is geweest  om oud te worden. Oud worden zonder het te zijn.

Klik hier voor een artikel (Twee optimistische mannen: Rudi Westendorp en Erik Scherder)

Kaartverkoop
Op uitnodiging van de Bibliotheek Oss en Boekhandel Derijks vertelt Rudi Westendorp op dinsdag 23 september 2014 over zijn boek ‘Oud worden zonder het te zijn’. De lezing vindt plaats in Zaal De Linck (Muzelinck) in Oss van 20.00 tot 22.00 uur .Toegangskaarten zijn te koop via kaartverkoop en in de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Indien er nog kaarten beschikbaar zijn, worden er op 23 september vanaf 19.30 uur ook toegangskaarten aan de ingang van de zaal verkocht. Entree bedraagt 5 euro voor bibliotheekleden en 7 euro voor niet-leden.

 

2014-09-23 20:00:00
2014-09-23 22:00:00