Alle bibliotheekgebouwen zijn tijdelijk gesloten, maar bij de meeste Noord Oost Brabantse Bibliotheken zijn op vaste tijden afhaalpunten voor gereserveerde boeken en verrassingstassen geopend. En online kunnen alle bibliotheekleden e-books en luisterboeken blijven lenen.

Afhaalpunt
Bibliotheekleden kunnen vanuit huis in de catalogus van de Bibliotheek boeken en andere materialen reserveren. Zodra het boek voor je klaar staat, ontvang je bericht. Daarna kom je het boek ophalen bij het afhaalpunt van de bibliotheek dat je bij het reserveren hebt gekozen. Breng altijd je bibliotheekpas mee. Daarmee controleren we dat we het juiste gereserveerde boek aan de juiste lener meegeven. Voor alle duidelijkheid: het boek staat pas voor je klaar als je daarover bericht hebt gekregen van je bibliotheek.

Leen eens een verrassingstas
Nu we allemaal zoveel thuis zijn, heb je vast meer tijd om een boek te lezen, maar ken je misschien geen titels om zelf direct te reserveren. Klopt dat? Leen dan eens de verrassingstas, een tas vol met boeken die de bibliothecaris voor jou heeft uitgekozen uit onze rijke collectie. Je kunt kiezen uit de volgende genres: Romantisch, Literatuur, Spannend en Waargebeurd. Af te halen tijdens de openingstijden van het afhaalpunt. Bij de afhaalpunten blijven natuurlijk de basisregels in deze coronaperiode belangrijk: houd 1,5 meter afstand, kom alleen en kom niet als je klachten hebt.

Inleveren
Ook kun je bij het afhaalpunt boeken inleveren. Dat hoeft niet per se, want zolang de bibliotheken gesloten zijn, is er een boetevrije periode van kracht.

Online e-books en luisterboeken lenen
Online is de Bibliotheek altijd open. Want boeken lezen en luisteren kan ook via de online Bibliotheek-app. De collectie van meer dan 30.000 e-books en luisterboeken van de online Bibliotheek is gevarieerd en biedt voor elk wat wils. Van digitale voorleesboekjes voor de jongsten, tot literatuurklassiekers voor jongeren om te lezen voor de lijst. Van hoorcolleges tot taalcursussen. En volwassenen vinden in de online Bibliotheek-app romans in allerlei genres. Download de online Bibliotheek-app in de App Store of Google Play Store.

Nieuw: De TijdschriftenBieb
De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Gebruikers kunnen kennismaken met e-tijdschriften van de Bibliotheek. De TijdschriftenBieb heeft 16 bekende bladen in de collectie met uiteenlopende onderwerpen als reizen, mode, politiek, kunst en psychologie.

Activiteiten
Nu de activiteiten voorlopig niet in de bibliotheken in Bernheze, Landerd, Meierijstad, Oss en Uden kunnen plaatsvinden, verwijzen we graag naar het YouTube kanaal van de Bibliotheek. Daar kun je gratis kijken naar activiteiten die door de Bibliotheek online zijn georganiseerd en opgenomen. Geniet van ontmoetingen met schrijvers en voorleesverhalen en -tips.

Heb je vragen?
Houd onze website en social media in de gaten voor de actuele berichtgeving, onder meer over de afhaalpunten en online activiteiten. We zijn bereikbaar via mail en ook telefonisch. Verder passen we onze berichten aan de leden zoveel mogelijk aan, maar sommige automatische berichten kunnen verwarrend voor je zijn. Daarvoor vragen we je begrip.

Veel leesplezier en zorg goed voor elkaar, tot ziens!