Voorkom dat je onbewust een ander besmet

Het coronavirus is er nog. Daarom kan vanaf nu iedereen de CoronaMelder-app gebruiken. De app informeert je als je mogelijk bent besmet. Zo kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Elke download helpt om de verspreiding van corona te stoppen. In de App Store en de Google Play Store staat CoronaMelder voor je klaar. Het downloaden van de app is altijd vrijwillig.

Hoe werkt CoronaMelder?
De CoronaMelder-app stuurt je een melding als je langer dan 15 minuten dicht bij iemand in de buurt bent geweest, die later het coronavirus blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Als je een melding hebt ontvangen, lees je in de app welke maatregelen je kan nemen en of je je kan laten testen. Zo weet je na een melding dat je meer kans hebt om besmet te zijn en kun je voorkomen dat je onbewust een ander besmet. Want je kunt het coronavirus al doorgeven, voordat je je ziek voelt.

Vragen of hulp
Wie hulp nodig heeft bij het installeren van de app kan terecht bij de Noord Oost Brabantse Bibliotheken. Het Informatiepunt Digitale Overheid Oss, Uden en Veghel is dagelijks geopend van 13.00 – 16.00 uur. Of bel de Helpdesk CoronaMelder op 0800-1280. Daar kun je ook terecht met technische vragen over de app.

Klachten? Laat je testen

test coronaOf je nu wel of niet de Coronamelder app gebruikt. Dringend advies is: Met klachten, die passen bij corona --> blijf thuis en laat je zo snel mogelijk testen.

Afspraak maken coronatest
Je kunt telefonisch een testafspraak maken via 0800-1202. Houd je burgerservicenummer (BSN) bij de hand.
Of maak online een afspraak (met jouw DigiD) via Coronatest.nl.

Hoe werkt de app