Doe jij al mee met #mijnklassiekers? Je kunt op elk moment beginnen, dus lees lekker mee. Het project loopt tot 21 juni 2020.

Het project: #mijnklassiekers is voor iedereen van 6 tot en met 18 jaar. Het doel van #mijnklassiekers is om zoveel mogelijk ‘klassiekers’ te lezen, boeken die iedereen gelezen zou moeten hebben. Dit kunnen boeken zijn die wij vanuit de bibliotheek aanraden, maar het kunnen ook boeken waarvan jij zelf vindt dat ze zó goed, bijzonder, grappig, spannend of leuk zijn, dat iedereen ze gelezen zou moeten hebben. Het doel is om de komende weken zoveel mogelijk van deze klassiekers te lezen of te luisteren: e-books, luisterboeken of gewone boeken.

Waar vind je boeken?
Er zijn online op diverse plekken gratis digitale boeken te vinden. Kijk bijvoorbeeld op de onlinebibliotheek. Je kunt ook op internet boeken vinden. Hier vind je tips hoe je in deze tijd aan boeken kunt komen. Maar je kunt ook je eigen boekenkast uitspitten. Of vraag je ouders of ze nog boeken van vroeger hebben staan. Wil je voorbeelden van boeken die je zou kunnen lezen? Klik hier.


Facebookchallenges & prijzen

Bij dit project komt ook elke week een challenge op de Facebookpagina van de Bibliotheek Oss. Met opdrachten als: maak een foto van de gekste plek waar je aan het lezen bent of maak een nieuwe kaft voor jouw favoriete boek. Zowel met de boeken als met deze challenges kun je punten verdienen.  Degene met de meeste punten, wint. Kijk hier voor de challenges.

Op 21 juni kunnen de laatste challenges en boekbeoordelingen worden ingeleverd. Daarna wordt er opgeteld wie de meeste punten heeft gehaald en wie de winnaars zijn. Er zijn prijzen voor verschillende leeftijdscategorieën: 6 tot en met 8 jaar; 9 tot en met 12 jaar; 13 tot en met 15 jaar; 16 tot en met 18 jaar. In elke leeftijdscategorie is er één winnaar. Je kunt zelf meedoen, maar ook met je hele klas. Het project loopt tot en met 21 juni 2020.