Speciaal voor mensen met dementie en hun mantelzorgers biedt de Bibliotheek Meierijstad ‘Muziek op Maat’ aan. Dit project houdt in dat mensen een MP3-speler kunnen lenen met daarop een persoonlijke afspeellijst. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Bibliotheek. Muziek op Maat is een samenwerking tussen de Bibliotheek Meierijstad en Ons Welzijn.

Waarom Muziek op Maat?
Uit onderzoek is gebleken dat muziek veel herinneringen naar boven kan brengen bij mensen met dementie. Luisteren naar muziek kan zorgen voor kleine geluksmomenten. Vooral muziek uit iemands jeugd zorgt vaak voor sterke reacties. Door persoonlijke afspeellijsten aan te bieden op een MP3-speler, kunnen deelnemers op ieder moment van de dag naar hun eigen favoriete muziek luisteren.

Hoe stel je de playlist samen?
De muzikale wensenlijst wordt samengesteld door een familielid, kennis of mantelzorger. Op https://www.alzheimermuziekgeluk.nl/ vind je tips om aan de slag te gaan met het vinden van de juiste muziek voor jouw naaste. In totaal mag je maximaal 20 nummers aanleveren bij de bibliotheek. Belangrijk daarbij is dat je zowel de naam van de artiest, als de naam van het nummer doorgeeft.

Praktische informatie
De MP3-spelers zijn op aanvraag te leen bij de Bibliotheek Meierijstad. De muziek wordt door een bibliotheekmedewerker op de MP3-speler gezet. De MP3-speler wordt samen met een koptelefoon voor drie maanden uitgeleend. Het is ook mogelijk om gebruik te maken van Muziek op Maat als je geen lid bent van de Bibliotheek. Een MP3-speler lenen is kosteloos.

Neem voor meer informatie of om een MP3-speler aan te vragen contact op met Jolijn van Rossem (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0413-342705) of ga langs bij de Bibliotheek.