‘Muziek op Maat’ is een project voor mensen met dementie (geheugenproblemen) en hun mantelzorgers, familieleden of vrienden. Dit project houdt in dat mensen een MP3-speler kunnen lenen met daarop een persoonlijke afspeellijst. Je hoeft hiervoor geen lid te zijn van de Bibliotheek. Muziek op Maat is een samenwerking tussen de Bibliotheek Meierijstad en Ons Welzijn.

Waarom Muziek op Maat?
Uit onderzoek blijkt dat muziek veel herinneringen naar boven kan brengen bij mensen met dementie. Luisteren naar muziek kan zorgen voor kleine geluksmomenten. Vooral muziek uit iemands jeugd zorgt vaak voor sterke reacties. Door persoonlijke afspeellijsten aan te bieden op een MP3-speler kunnen deelnemers op ieder moment van de dag naar hun eigen favoriete muziek luisteren.

Hoe stel je de playlist samen?
Een familielid, kennis of zorgdrager geeft door naar welke muziek de persoon met dementie graag wil luisteren. Hier vind je tips om de juiste muziek te vinden voor jouw naaste. In totaal mag je maximaal 20 nummers doorgeven aan de Bibliotheek. Belangrijk daarbij is dat je de naam van de artiest en de naam van het lied doorgeeft.

Praktische informatie
De MP3-spelers zijn op aanvraag te leen bij de Bibliotheek Meierijstad. De muziek wordt door een bibliotheekmedewerker op de MP3-speler gezet. De MP3-speler wordt samen met een koptelefoon voor drie maanden uitgeleend. Je kunt ook gebruik maken van Muziek op Maat als je geen lid bent van de Bibliotheek. Het kost niets om een MP3-speler te lenen.

Neem voor meer informatie of om een MP3-speler te lenen contact op met Jolijn van Rossem (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0413-342705) of ga langs bij de Bibliotheek.