Schijndel Vol Verhalen!

Schijndel Vol Verhalen 2.0
In 2019 staat Brabant in het teken van 75 jaar bevrijding. In de periode eind augustus tot eind december 2019 nodigen we iedereen uit om een verhaal te gaan schrijven over VRIJHEID. Vrijheid in al zijn facetten: verhalen uit het verleden over WO II, verhalen over NU of over persoonlijke vrijheid . Maar het kan ook een verhaal zijn over het verlangen naar vrijheid.

Criteria
De verhalen mogen maximaal 1500 woorden tellen, kunnen digitaal ingeleverd worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en hebben een connectie met Schijndel. Ingeleverde verhalen worden (eventueel anoniem) gepubliceerd op de facebookpagina van de Bibliotheek. In april zal een deskundige jury, met oa Dorpsschrijfster Gerda Baeyens, het mooiste verhaal bekendmaken. De schrijver/ster hiervan mag gedurende een jaar maandelijks een stukje schrijven voor de facebookpagina van de bibliotheek. De mooiste verhalen worden in samenwerking met de KEG gebundeld en geillustreerd door jonge, talentvolle illustratoren en in beperkte oplage uitgegeven.

Schrijven of filmen
Partner in het project Schijndel Vol Verhalen 2.0 is Filmclub Schijndel. Deelnemers mogen een korte film maken over wat vrijheid voor hen betekent. Deze film kan bij Fillmclub Schijndel ingeleverd worden en mag maximaal 3 minuten duren. Een selectie uit de ingeleverde films zullen op 28 augustus 2020 bij Open Doek vertoond worden.

Wilt u deelnemen of heeft u nog vragen houdt dan de facebookpagina van de bibliotheek in de gaten en luister en kijk naar Omroep Meierij. We houden u op de hoogte.