19 Jeugd PeuteruurtjeVoor kinderen is voorlezen heel belangrijk. Het ontwikkelt het taalgevoel, vergroot de woordenschat, prikkelt de fantasie, draagt bij aan interactieve vaardigheden en verhoogt de concentratie. Allemaal zaken waar je kind een leven lang plezier van heeft. Maar het is ook gewoon gezellig, samen een boek lezen en ontdekken!

Voorlezen staat daarom ALTIJD op onze agenda.

Elke woensdagmiddag om 14.30 uur voorlezen in de Bibliotheek Oss
Kinderen, vanaf ongeveer 4 jaar, en hun papa, mama, opa, oma of oppas zijn elke woensdagmiddag van harte welkom om te komen luisteren naar een leuk verhaal. Bij de Bibliotheek Oss wordt elke woensdagmiddag vanaf 14. 30 uur voorgelezen op de jeugdafdeling op de 2e etage. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Tijdens de vakantie ook in de ochtend in de Bibliotheek Oss
Ga je niet op vakantie? Dan bof je! In de zomervakantie van maandag 8 juli tot en met zondag 18 augustus gaan we namelijk nog een extra keer voorlezen op de woensdagochtend om 10.30 uur. Iedereen is van harte welkom!

Peuteruurtje in de Bibliotheken in Berghem, Ravenstein en Lith
Kinderen genieten tijdens het Peuteruurtje van prentenboeken, liedjes zingen en samen spelen. Een leuk en leerzaam uurtje. Het thema van het boek staat centraal. Peuters krijgen een stempelkaarten wanneer die vol is, ontvangen ze een leuk vingerpoppetje om de verhalen van de prentenboeken thuis na te spelen.

Peuteruurtje is bedoeld voor kinderen vanaf twee jaar, maar broertjes en zusjes zijn natuurlijk ook welkom.

De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.