De Gedichtenwedstrijd Oorlog en/of Vrijheid is een samenwerking tussen het Schrijverscollectief en Bibliotheek Meierijstad en sluit aan op 75 jaar bevrijding. Vanaf maandag 1 april (nee, geen grapje) start de wedstrijd. Doen jullie ook mee?


Opdracht

Voor kinderen in groep 3 t/m groep 8 (basisschool):
Maak een ‘elfje’ over oorlog en/of vrijheid.

Voor deelnemers van 13 t/m 18 jaar:
Maak een gedicht van maximaal 25 regels (inclusief witregels) en maximaal 200 woorden over oorlog en/of vrijheid.

Voor volwassenen:
Maak een gedicht van maximaal 25 regels (inclusief witregels) en maximaal 200 woorden over oorlog en/of vrijheid.


Inleveren
Deelnemers kunnen van 1 april tot en met 14 juli hun gedicht inleveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per post: Schrijverscollectief, Jasmijnstraat 2C, 5492 JT, Sint-Oedenrode. Vermeld altijd duidelijk naam, leeftijd en contactgegevens. Deelnemers geven hierbij toestemming de gedichten te publiceren. Elke deelnemer mag één gedicht inleveren.

Bij de verschillende locaties van de bibliotheken in Meierijstad liggen inspiratiebrieven, die ook in de klas te gebruiken zijn. Vraag ernaar bij de balie.
Een deskundige jury zal de gedichten beoordelen en een winnaar in iedere groep aanwijzen voor 1 september 2019. De winnende gedichten worden tentoongesteld in de bibliotheken in Meierijstad.

Kijk voor meer informatie op Facebook: Gedichtenwedstrijd Meierijstad 75 jaar Herdenken Bevrijden.