120x600De moeder de vrouw
De Boekenweek viert het boek, en in 2019 vieren we boeken over moederschap in het bijzonder. Iedereen heeft een moeder, hartverwarmend en zorgzaam, streng of afwezig. Fictie en non-fictie brachten vele markante moeders voort: via dochters en zonen die schrijven over hun moeder, moeders die schrijven over het moederschap. De 84ste Boekenweek, vindt plaats van zaterdag 23 t/m zondag 31 maart 2019.

De moeder de vrouw in gedichten
De moeder de vrouw, het thema van de Boekenweek 2019, is ontleend aan het gelijknamige gedicht van Martinus Nijhoff. In aanloop naar de Boekenweek publiceren zes hedendaagse dichters in dagblad Trouw een nieuw gedicht bij het Boekenweekthema.

Een van deze gedichten is van 23 t/m 31 maart als Boekenweekgedicht op ansichtkaart verkrijgbaar in de bibliotheek, zolang de voorraad strekt!

Gratis boekenweekmagazine
Vanaf zaterdag 23 maart is in de bibliotheek het Boekenweekmagazine verkrijgbaar. De uitgave staat vol boekentips, interviews en achtergrondartikelen bij het thema De moeder de vrouw.

Het magazine is verkrijgbaar zolang de voorraad strekt, exclusief voor bibliotheekleden 18+.

Lees boeken in dit thema

Bibliotheek Oss in VPRO-documentaire

Woorden en daden

Tijdens de Boekenweek zendt de VPRO de documentaireserie De bibliotheek uit. Programmamaker Frans Bromet dwaalt met camera en microfoon door acht openbare bibliotheken, waaronder Bibliotheek Oss!

Het idee dat bibliotheken saaie instituten zijn waar je alleen komt om boeken en cd’s te lenen, blijkt totaal achterhaald. Maar dat wist u natuurlijk allang!
De serie is te zien op NPO2 van maandag 25 tot en met vrijdag 29 maart, steeds om 19.30 uur.

Gratis reizen met de trein

BW19 Geschenk Jan Siebelink 700 2

NS is hoofdsponsor van de Boekenweek. Op zondag 31 maart 2019 kun je daarom gratis reizen met de trein op vertoon van het Boekenweekgeschenk Jas van belofte.

U krijgt het Boekenweekgeschenk cadeau als u tijdens de Boekenweek voor tenminste 12,50 euro aan Nederlandstalige boeken koopt in de Boekhandel.