19 Web Lees SchrijfkringDe lees- en schrijfkring is er speciaal voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven in de Nederlandse taal. Het gaat niet om leren lezen en schrijven, maar om samen werken aan het plezier in taal.

Deelnemers gaan, onder begeleiding van een vrijwilliger, aan de slag met opdrachten. Dat kan bijvoorbeeld een gedicht zijn, of een verhaaltje over vroeger.  Moeilijke woorden worden uitgelegd en zo leer je op een leuke manier heel veel. Deelnemers mogen ook thuis verder lezen en werken aan opdrachten, maar dit is niet verplicht.

Wekelijks op vrijdagochtend
Iedere week wordt er op vrijdagochtend een lees- en schrijfkring georganiseerd. Onder begeleiding van vrijwilligers werken deelnemers eerst drie kwartier aan leesvaardigheden, gevolgd door een uur en een kwartier werken aan schrijven. Vrijdagochtend starten we om 9.30.

Wekelijks op dinsdagavond
Ook op dinsdagavond is er een lees- en schrijfkring. Deelnemers gaan, onder begeleiding van een vrijwilliger, eerst een uur aan de slag met leesopdrachten en daarna werken ze een uur schrijfvaardigheden. We starten deze avonden om 19.00.

Contact en aanmelden
Contactpersoon: Mieke Volk-Pepers, ONS Welzijn
Telefoonnummer: 06 14342435
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.