Bibliotheek en TOP Oss werken samen voor leesbevorderingsproject
Aftrap Scoor een Boek!

Bibliotheek Oss doet dit jaar mee aan Scoor een Boek! Dit is een landelijk leesbevorderingsproject waarbij samen met een betaald voetbalorganisatie kinderen worden gemotiveerd om te lezen. In Oss werkt de bibliotheek hiervoor samen met TOP Oss.



Scoor een Boek!
Tijdens Scoor een Boek! lezen kinderen uit groep 5 en 6 acht weken lang zo veel mogelijk boeken in de klas. Met elk gelezen boek scoren ze een ‘doelpunt’. Tussentijds wisselen de leerlingen hun favoriete boeken uit. Ter motivatie worden ze via videoboodschappen aangemoedigd door een speler van TOP Oss. Het project wordt afgesloten met een feestelijke sportieve middag.

Scoor een Boek! bestaat sinds 2012. In eerste instantie mochten alleen clubs uit de eredivisie meedoen. Sinds dit jaar worden ook clubs uit de Keuken Kampioen Divisie toegelaten. In Oss doen bijna vijfhonderd kinderen mee aan het project.

De officiële aftrap van Scoor een Boek! is dinsdag 5 februari om 13.30 uur bij basisschool De Teugelaar (groep 6) aan de Berghemseweg 16 in Oss. Namens TOP Oss is een speler aanwezig en de mascotte Ozzie.