Daisy-rom spelerDaisy-rom
Een daisy-rom lijkt een luisterboek, maar het is een cd met véél meer mogelijkheden. Zo kan een daisy-rom langzamer of sneller worden afgespeeld. En u kunt er in bladeren net als bij een boek. Een daisy-rom kunt u niet beluisteren met een gewone cd-speler, daar is een speciale daisy-speler voor nodig. Om deze daisy-roms te kunnen lenen dient u een verklaring (PDF) in te vullen.

Om kennis te maken met de daisy-roms heeft de bibiotheek ook een kleine zichtcollectie. Deze mogen uitgeleend worden zonder dat u een verklaring leesbeperking hoeft te tekenen. U kunt deze dus geheel vrijblijvend uitproberen. De collectie daisy-roms bevat momenteel zo’n 370 titels voor jeugd en volwassenen. Het reserveren en lenen van een daisy-rom is gratis. De leentermijn is 4 weken.

Ga hier naar de catalogus voor het aanbod daisy-roms

Daisy-speler
Voor het optimaal beluisteren is een daisy-speler nodig. Deze apparaten zijn speciaal gemaakt voor mensen met een leesbeperking, dus met grote knoppen voor het afspelen. Deze daisy-speler* is, eenmalig, te leen via de bibliotheek. Geïnteresseerden kunnen zo kennis maken met de apparatuur en uitproberen of deze vorm van lezen voor hen prettig is.
De Bibliotheek  heeft verschillende modellen Daisy spelers te leen, maar nu ook de allernieuwste met SD-kaart en met de mogelijkheid tot streaming.
Voor thuisgebruik zijn er verschillende tafelmodellen, met of zonder SD-kaart. Voor kinderen en jongeren met dyslectie is er een handig pocketmodel (de opvolger van de discman).
Voordat ouders een speler zelf kopen of aanvragen bij de verzekering biedt de Bibliotheek de mogelijkheid om een aantal van deze nieuwste Daisy spelers uit te proberen.

- leden van de bibliotheek lenen op vertoon van hun pas de speler inclusief enkele kennismakingsdaisy-roms voor € 3,- , voor een periode van 4 weken.
- niet-leden kunnen zich voor deze dienst, als gratis proeflid, in laten schrijven bij de bibliotheek (dit pasje dient wel aangevraagd te worden).

* De daisy-speler blijft 'gewoon' uitleenbaar. Hiervoor hoeft geen verklaring getekend te worden.

Ga hier naar de catalogus voor het aanbod daisy-spelers

Kijk voor meer informatie bij Anders Lezen Plein

Ga hier terug naar de pagina Luisterboeken